Gradsko vijeće onemogućilo njemačkom drugoligašu da igra utakmice po noći, smatraju da će tako uštedjeti struju

Njemački nogometni drugoligaš Nuernberg neće igrati večernje utakmice nakon što je gradsko vijeće u petak odlučilo ograničiti korištenje reflektora na stadionu Max Morlock momčadi uslijed energetske krize. Ruska invazija Ukrajine 24. veljače dovela je do skoka cijena energije u cijelom svijetu, a Nj…

Главная страница » Gradsko vijeće onemogućilo njemačkom drugoligašu da igra utakmice po noći, smatraju da će tako uštedjeti struju

Njemački nogometni drugoligaš Nuernberg neće igrati večernje utakmice nakon što je gradsko vijeće u petak odlučilo ograničiti korištenje reflektora na stadionu Max Morlock momčadi uslijed energetske krize.

Ruska invazija Ukrajine 24. veljače dovela je do skoka cijena energije u cijelom svijetu, a Njemačka, koja je uvelike ovisila o ruskoj energiji, nastoji smanjiti potrošnju energije s približavanjem zime.

“Zimi bi mogla biti nestašica plina i struje. Zbog toga je gradsko vijeće ponovno raspravljalo o tome gdje možemo štedjeti energiju”, stoji u priopćenju i dodaje da je donijela odluku o ograničenju korištenja reflektora i podzemnog grijanja.

“Grijanje terena na stadionu ostat će isključeno nakon dogovora s Njemačkom nogometnom ligom (DFL). graničavamo korištenje reflektora do najviše devet navečer”, priopćilo je vijeće.

Time je bivši bundesligaš spriječen u organiziranju večernjih utakmica koje počinju u 20.30 sati. Nuernberg je na 13. mjestu Druge njemačke lige.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.