Grčki izbornik će čekati do zadnjeg roka s popisom za EuroBasket: glavni razlog za njegovu neodlučnost je zdravstveno stanje nekolicine igrača

Izbornik grčke košarkaške reprezentacije Dimitris Itoudis još nije odredio 12 igrača koji će predstavljati njegovu zemlju na EuroBasketu, a glavni razlog za njegovu neodlučnost je zdravstveno stanje nekolicine igrača. Itoudis nije odbacio mogućnost da na put prema Milanu, gdje će se Grčka natjecati…

Главная страница » Grčki izbornik će čekati do zadnjeg roka s popisom za EuroBasket: glavni razlog za njegovu neodlučnost je zdravstveno stanje nekolicine igrača

Izbornik grčke košarkaške reprezentacije Dimitris Itoudis još nije odredio 12 igrača koji će predstavljati njegovu zemlju na EuroBasketu, a glavni razlog za njegovu neodlučnost je zdravstveno stanje nekolicine igrača. 

Itoudis nije odbacio mogućnost da na put prema Milanu, gdje će se Grčka natjecati u grupnoj fazi Europskog prvenstva zajedno s Hrvatskom, domaćinom skupine Italijom, Velikom Britanijom, Estonijom i Ukrajinom, povede 13 ili 14 igrača.

– To je nešto o čemu razmišljamo, ali ne zato što sam nedavno predložio proširenje igračkog popisa nego zato što ću možda morati konačnu odluku donijeti kad za to bude krajnji rok – rekao je Itoudis nakon što je u nedjelju njegova momčad svladala Belgiju s uvjerljivih 85-68 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023., a izjavu je prenio specijalizirani košarkaški mrežni portal eurohoops.net.

Grčka će prvu utakmicu na EuroBasketu odigrati u petak, 2. rujna, protiv Hrvatske (17 sati). Hoće li Grci na tom dvoboju biti u najjačem mogućem sastavu ovisit će o zdravstvenom stanju Kostasa Sloukasa, Kostasa Antetokounmpa, Ioannisa Papapetroua i Georgea Papagiannisa.

– Imamo neke dobre vijesti, ali više ćemo znati nakon treninga u utorak. Papagiannis i Papapetrou se doista dobro osjećaju i već su trenirali s momčadi. Sloukas i Antetokounmpo se oporavljaju brže od očekivanog, ali još nemamo nikakva jamstva za njih – pojasnio je situaciju grčki izbornik.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.