Hari Vukas nakon što je stigao na Tudorovu klupu: ‘Marseille je izazov, on je francuski Hajduk‘

Hari Vukas je odletio u Marseille i već je sekundirao svome šefu Igoru Tudora na treningu Olympiquea. Ostavio je preko noći hrvatsku “do 17” reprezentaciju na koju ga je HNS tek ustoličio, ali se ekspresno zahvalio, objasnio, predsjednik HNS-a je razumno prihvatio Vukasovu odluku i priliku da opet r…

Главная страница » Hari Vukas nakon što je stigao na Tudorovu klupu: ‘Marseille je izazov, on je francuski Hajduk‘

Hari Vukas je odletio u Marseille i već je sekundirao svome šefu Igoru Tudora na treningu Olympiquea. Ostavio je preko noći hrvatsku “do 17” reprezentaciju na koju ga je HNS tek ustoličio, ali se ekspresno zahvalio, objasnio, predsjednik HNS-a je razumno prihvatio Vukasovu odluku i priliku da opet radi u velikom klubu u Europi.

Poklopio mu se posao u stožeru HNS-a i poziv prijatelja Tudora, da opet budu zajedno. Odluka je bila logična:

– Razumjeli su me u Savezu i ja im zahvaljujem. Tako se dogodilo, kad se Tudoru ukazala prilika pozvao me i ja sam odmah došao. Sad smo opet zajedno u Marseilleu, na zadatku koji je više nego zahtjevan, ali je i ogroman izazov, te zadovoljstvo što može nositi sa sobom klupa jednog takvog kluba kao što je Olympique Marseille. Ja bih rekao da je to kao francuski Hajduk, s juga zemlje, temperamentan, a ambicije uvijek goleme. Napokon, oni su bili i prvaci Europe svojedobno. Sad igraju Ligu prvaka. Što da vam o tome uopće govorim nešto posebno – priča Hari Vukas u jednom dahu, završio je taman trening, svoj dio posla s prvom momčadi OM-a gdje mu je Tudor šef, a stoper Duje Ćaleta Car, reprezentativac, Šibenčanin…

– Je, je, Duje je s nama…

Nije se još nigdje prodao?

– Nije. Tu je.

A šta kaže Tudor, je li sretan što vas je dozvao?

– A je, je, u Veroni nije mogao imati nikoga od naše posade… u Udineseu je s njim bio Jurica Vučko. Ja sam s Tušom radio u Hajduku, u Turskoj, u Karabuksporu i Galatasarayu, opet u Hajduku, pa evo me sada u Marseilleu, velika stvar.

Nakupilo se i u vas iskustva, radili ste i samostalno i u Hajduku neko vrijeme, a imate skalpove Galatasaraya i sad OM-a. Kao što je Tomislav Ivić imao nekoć Stanka Poklepovića i Željka Mijača da mu pomažu ili Ivan Katalinić Ivicu Kalinića, Slaven Bilić Deana Računicu što ima… Tudor i vi postajete novi splitski stručni tandem po Europi, na najvišoj razini.

– Tako ispada.

Kompatibilni ste s Tudorom?

– Poznamo se u dušu. Ja sam doduše šest godina stariji, a upoznali smo se kroz rad u Hajdukovoj Akademiji…

Danas bi se to reklo da ste davno kliknuli?

– Poznam sjajno njegove ideje i ono što traži, kakvu igru zamišlja, kako ima sjajne ideje. Ja bih rekao da se uvijek dobro slažemo.

Potpisali ste…

– Na dvije godine!

Dobar ugovor, možemo vam samo zaželjeti sreću ponosni što se splitskog, a i ukupno hrvatskog baluna tiče, da damo širu sliku… To što je hrvatski tandem na tako značajnoj klupi kao što je Marseille. Kako idu pripreme?

– Sad smo u svome kampu, a onda idemo u Englesku na završni proces. Sad zamislite koje su to pripremne utakmice koje nas čekaju, Norwich, Middlesbrough i Betis u Engleskoj, a onda po povratku doma generalka protiv Milana. I nastup u Ligi prvaka – ispričao nam je Vukas.

Hari, Tudorova desna ruka, Mata Hari, da se našalimo, spreman je sa svojim šefom za novi uzlet. Hajdukov dvojac brodi Europom i francuskom ligom za kormilom bivšeg europskog prvaka.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.