Hrgović je dao naslutiti da smo nikad bliže borbi njega i Babića

BORBA hrvatskih boksača je realna opcija.

Главная страница » Hrgović je dao naslutiti da smo nikad bliže borbi njega i Babića

FILIP HRGOVIĆ pobjedom nad Zhangom Zhileijom dobio je status obveznog izazivača za IBF-ovu svjetsku titulu, no poprilično je jasno da mu iduća borba ipak neće biti za naslov koji trenutno drži Oleksandr Usik. Trenutno se zahuktava mogućnost borbe dvaju prvaka, Usika i Tysona Furyja, a Hrgović će na svoj red ipak morati čekati te u planu ima još jednu borbu ove godine.

“Trebao bih boksati još jedan meč ove godine, sredinom ili krajem prosinca. Čeka me 4-6 tjedana odmora pa novi kamp sredinom desetog mjeseca. Moram pričati sa svima, ali to je neki okvirni plan”, rekao je Hrgović novinarima na povratku u Zagreb.

Može li ta iduća borba biti protiv Babića?

Hrgović je dobio pitanje i o Alenu Babiću, rivalu koji je ipak stao u njegovu obranu nakon pobjede nad Zhangom. Hrgovićeve domaće kritičare Babić je nazvao “jadnima”. Hrgović mu se zahvalio, a na pitanje o mogućoj dugo iščekivanoj borbi protiv Babića nije ponudio konkretan odgovor, ali nije je ni otpisao. “Naša borba? Ne znam što se događa, treba sjesti i vidjeti kako dalje”, rekao je.

Dakle, mogućnost dvoboja dvojice hrvatskih boksača ostaje otvorena, a sudeći prema Hrgovićevim riječima iz siječnja ove godine, sada je pravo vrijeme da se ona i dogodi.

“Ta borba nema puno vjerojatnosti da se dogodi. Jedino u slučaju da sad odradim tu eliminacijsku borbu za IBF-ovu titulu, da to pobijedim i da onda imam period kad čekam borbu za svjetsku titulu”, rekao je Hrgović na gostovanju u HRT-ovoj emisiji Nedjeljom u 2 pa postavio još jedan uvjet:

“Ako to ima financijskog smisla za mene i moj tim, može se dogovoriti ta borba. I to samo ako, kao što sam već govorio, pobjednik nosi sve. Samo tako će dobiti tu borbu. Svojim ponašanjem, koje je stvarno ispod svakog nivoa, nije zaslužio da na mom imenu i na mojoj grbači zaradi kune od toga. Mogu mu priuštiti tu borbu i nokautirati ga u tri runde.”

Babić je napustio tešku kategoriju, ali zbog Hrgovića bi se vratio

Alen Babić se u međuvremenu odlučio posvetiti napadanju naslova u bridgerweightu, kategoriji ispod teške. Ondje trenutno drži srebrni pojas te je, prema WBC-u, trenutno treći na rang-listi te kategorije. Ipak, naglasio je da je za borbu s Hrgovićem dostupan.

“Samo su dvije borbe koje me zanimaju u teškoj kategoriji. Sir Dave Allen u Ujedinjenom Kraljevstvu i ‘Kocka’ (Filip Hrgović, op.a.) u Hrvatskoj. Za te dvije borbe uvijek sam dostupan, nebitno na kojoj se kilaži nalazim”, poručio je Savage početkom godine.

Hrgovićev preduvjet već je ostvaren te njemu slijedi period čekanja za borbu protiv svjetskog prvaka. Borba protiv Babića je realna opcija, usuglase li se timovi oko Hrgovićevog poprilično rijetkog financijskog zahtjeva za profesionalni boks.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.