Hrgović se na Fejsu nudi Usiku: Ako Fury ne želi borbu, tu sam

FILIP HRGOVIĆ nudi se Oleksandru Usiku za borbu jer još nije potpisao ugovor o velikom meču Ukrajinca s Tysonom Furyjem.

Главная страница » Hrgović se na Fejsu nudi Usiku: Ako Fury ne želi borbu, tu sam

HRVATSKI boksač Filip Hrgović (30) putem objave na Facebooku ponudio se Ukrajincu Oleksandru Usiku (36) za borbu. “Ako Tyson Fury ne želi meč, Usyk, imaš drugu opciju”, napisao je Hrgović uz fotografiju na kojoj su on i Usik. Tyson Fury (34) i Usik trebali bi se 29. travnja boriti za ujedinjenje svih teškaških naslova. Pregovori o uvjetima borbe svih borbi bili su dugi i mukotrpni, no činilo se kako je dogovor na kraju pao te je trebalo zaključiti posao potpisivanjem ugovora.

Međutim, to se još nije dogodilo. Usikov menadžer Aleksander Krasjuk smatra kako Fury želi izbjeći borbu. Jedan od načina, tvrdi Krasjuk, je da u ugovoru nema klauzule o obaveznom revanšu jer se nada da Usik to neće prihvatiti. “Kada Usik prihvati klauzulu o tome da nema revanša, Fury će tražiti novi razlog da izbjegne borbu.

Reći ću vam zašto. Fury je blefirao i Usik je to prepoznao, 100 posto vjerujem u to. Nije očekivao da će Usik prihvatiti raspodjelu novca u omjeru 70-30 posto”, izjavio je Krasjuk za talkSPORT.

“Fury nije bio u trening-kampu, a idući dan se teatralno pravio da trči i sparira. Nije spreman, uplašen je. Tražit će načine da izbjegne borbu s Usikom koliko je god to moguće. Ne vjerujemo mu. Još nešto… Kada smo započeli pregovore, Furyjeva strana je prva tražila revanš, što smo mi prihvatili”, dodao je Krasjuk.

Usik ima jednu priču o klauzuli, a Fury drugu

Fury je u videu na Instagramu rekao kako je tek saznao za klauzulu o revanšu. “Usikovi ljudi govore o klauzuli o revanšu. Nikad ne razmišljaj što će biti u budućnosti i koliko dolara možeš zaraditi nakon što izgubiš. Razmišljaj o borbi 29. travnja, bez klauzule o revanšu. Pobjedniku ide slava, gubitnik ide kući sa svojim spolovilom u ruci”, izjavio je Fury.

S druge strane, Usik tvrdi da ideja o klauzuli za revanš dolazi iz Furyjevog tabora. “Prestani kukati i budi muškarac. Potpiši ugovor ili prepusti pojas. Moram biti neprikosnoveni prvak, a ne igrati vaše glupe igrice”, poručio je Usik Furyju.

Hrgović je zadnju borbu imao u kolovozu prošle godine

Hrgović je posljednji meč imao u kolovozu prošle godine protiv kineskog boksača Zhileija Zhanga. Slavio je odlukom sudaca i stigao do 15. pobjede u 15. borbi karijere. Usik, Ukrajinac koji je na omjeru 20-0, bez borbe je također od kolovoza, kada je drugi put u karijeri pobijedio Joshuu.

Prije nego što su se Fury i Usik navodno dogovorili o podjeli novca, što je bila glavna prepreka u dogovaranju termina borbe za ujedinjenje naslova, Hrgović se spominjao kao opcija za borbu s Usikom. IBF je hrvatskom boksaču uklonio status obaveznog izazivača prihvativši da to bude onaj WBA organizacije, odnosno Daniel Dubois.

To bi značilo da se Usik trebao boriti protiv Duboisa, ali Dubois je ozlijeđen i ne može u ring. Tada se činilo kako to otvara put Hrgoviću do borbe karijere. “Da, bilo je razgovora. Spremni smo ići s Hrgovićem… Ako se Usik ne bori s Furyjem, potrebna mu je borba. Treba se boriti protiv izazivača, baš kao što je Anthony Joshua radio ranije”, rekao je nedavno promotor Eddie Hearn.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.