HRT osigurao prijenos utakmica Lige prvaka najmanje do 2027. godine

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je s UEFA-om postigla sporazum o pravima na prikazivanje utakmica Lige prvaka na hrvatskom tržištu u razdoblju od 2024. do 2027. Time je HRT osigurao svojim gledateljima još najmanje tri sezone najelitnijeg i najkvalitetnijeg svjetskog nogometnog natjecanja. Posebna je…

Главная страница » HRT osigurao prijenos utakmica Lige prvaka najmanje do 2027. godine

Hrvatska radiotelevizija (HRT) je s UEFA-om postigla sporazum o pravima na prikazivanje utakmica Lige prvaka na hrvatskom tržištu u razdoblju od 2024. do 2027. Time je HRT osigurao svojim gledateljima još najmanje tri sezone najelitnijeg i najkvalitetnijeg svjetskog nogometnog natjecanja.

Posebna je zanimljivost da će od 2024. godine Liga prvaka biti u novom proširenom formatu od 36 klubova, a u prvom dijelu sezone igrat će se ligaški sustav natjecanja. Povećanjem broja klubova povećavaju se i šanse hrvatskih predstavnika da postanu stalni sudionici Lige prvaka, a najviše će profitirati sami gledatelji jer se broj utakmica tijekom sezone povećava za čak 50%.

Klubovi će u prvome dijelu natjecanja imati zajamčeno osam, umjesto dosadašnjih šest susreta, a svaki od tih osam dvoboja će igrati s različitim protivnikom, za razliku od dosadašnja tri protivnika s kojima se igra na domaćem terenu i u gostima.

Zanimljvost je i tzv. „Tjedan Lige prvaka“ kojim će se obilježiti početak svake nove sezone, pa će se utakmice prvoga kola igrati utorkom, srijedom i četvrtkom te će gledatlji HRT-a u Ligi prvaka moći uživati dva dana u tjednu – srijedom i četvrtkom navečer. Osim izravnog prijenosa, kao i do sada, bit će mnogo stručnih analiza u našoj posebnoj emisji uoči i nakon susreta, kao i sažetaka ostalih utakmica te pregled svih golova.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.