Hrvat koji je tužio svoj klub nije se pojavio na treningu, Nijemci se bave špekulacijama, a Niko Kovač kaže: ‘Ne možemo učiniti ništa nego čekati‘

Trebao se Marin Pongračić (24) jučer poslijepodne pojaviti u Wolfsburgu. Povratak među Vukove nakon sezone na posudbi u dortmundskoj Borussiji, nije tajna, nije želja samog igrača, već ga na to obvezuje samo ugovor s momčadi koju odskora trenira Niko Kovač. Bivši hrvatski izbornik odmah je po dolask…

Главная страница » Hrvat koji je tužio svoj klub nije se pojavio na treningu, Nijemci se bave špekulacijama, a Niko Kovač kaže: ‘Ne možemo učiniti ništa nego čekati‘

Trebao se Marin Pongračić (24) jučer poslijepodne pojaviti u Wolfsburgu. Povratak među Vukove nakon sezone na posudbi u dortmundskoj Borussiji, nije tajna, nije želja samog igrača, već ga na to obvezuje samo ugovor s momčadi koju odskora trenira Niko Kovač. Bivši hrvatski izbornik odmah je po dolasku u klub jasno dao doznanja da Pongračića, kao i Josipa Brekala koji se vratio s posudbe u redovima Torina čeka – poštena prilika. Ni Pongračić ni Brekalo ne žele baš nastaviti karijeru u Wolfsburgu, barem se takav dojam ima steći, ali zasad za njih nema interesa koji bi zadovoljio i igrače i klub iz Bundeslige.

Dakle, Pongračiću je odobreno od strane kluba da se odmara do srijedeNijemci spekuliraju, oglasio se i Niko Kovač, ali ni ove srijede nije ga bilo na treninzima Wolfsburga. Kako javlja njemački portal Bild, a prenose Sportske novosti, period do kojeg se mora javiti natrag u klub mu je produljen, ali ga Kovač i ekipa ne misle još dugo čekati. Točnije, Wolfsburg u petak putuje na pripreme u Austriju, a kada se s njih vrate, Kovač unutar momčadi želi vidjeti i Pongračića. Dobio je slobodno”, na pripreme u trening-kamp ne mora, ali mora se vratiti po dolasku momčadi s priprema.

Razlog zbog kojega Pongračića i dalje nema u klubu je bolest. Ali, kako to zna često biti slučaj, njemački mediji opet se bave spekulacijama oko njegova eventualnog transfera. Nema dakle hrvatskog stopera i povremenog reprezentativca niti na službenoj klupskoj fotografiji za sljedeću sezonu, što bi također moglo biti indikativno kada je riječ o njegovu statusu unutar momčadi.

– Još uvijek je bolestan, a moći će nam se priključiti tek kada se vratimo iz Austrije. Kad je netko bolestan, ne možete učiniti ništa drugo nego li čekati da ozdravi – rekao je Kovač.

Nije tajna niti to da se Pongračića želi odreći i uprava Wolfsburga kojoj je već u niz navrata zasmetalo njegovo ponašanje za vrijeme pandemije, ali i sudska parnica koju ima s klubom glede nekih neriješenih financijskih pitanja. Ugovor mu traje do ljeta 2024. godine, a Nijemci se pitaju i tko ga može dovesti u pravu igračku formu nakon što to nije uspio niti Marco Rose u Borussiji, trener koji ga je vodio i u ranijoj fazi karijere u RB Salzburgu.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.