Hrvatska košarkašica nominirana za prestižnu nagradu u SAD-u

Hrvatska 21-godišnja košarkašica Nika Mühl, rođena u Zagrebu, u nominaciji je za nagradu Nancy Lieberman. Nagrada se dodjeljuje najboljoj playmakerici elitne divizije sveučilišne košarke u SAD-u, a Mühl konkurira za nagradu s još devet ostalih košarkašica. Bivša igračica Trešnjevke danas je igračica…

Главная страница » Hrvatska košarkašica nominirana za prestižnu nagradu u SAD-u

Hrvatska 21-godišnja košarkašica Nika Mühl, rođena u Zagrebu, u nominaciji je za nagradu Nancy Lieberman. Nagrada se dodjeljuje najboljoj playmakerici elitne divizije sveučilišne košarke u SAD-u, a Mühl konkurira za nagradu s još devet ostalih košarkašica. 

Bivša igračica Trešnjevke danas je igračica košarkaške ekipe Uconn, za koju prosječno ima 6.6 koševa, 4.2 skoka, ali i 8.8 asistencija po utakmici. U susretu protiv NC Statea koja se igrala u studenom prošle godine imala je čak 15 asistencija te oborila rekord sveučilišta, a od ove je sezone devet puta imala 10 ili više asistencija na utakmici. 

Mühl je s ukupno 184 asistencije u 21 utakmici bolja od svih košarkašica u ligi, a prva do nje je Taina Mair sa 169 asistencija u 24 utakmice. Osim ovih podataka, naša košarkašica primijećena je i zbog svog košarkaškog umijeća općenito te karakteristika vođe, što je također uvjet za nagradu. Dodajmo da Mühl osim velikog broja asistencija ima 32 ukradene lopte u ovoj sezoni, što je najviše u njezinoj ekipi.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.