Hrvatska u osmini finala igra protiv Finaca, Srbi lakoćom pregazili Poljake

Hrvatska će u osmini finala Eurobasketa u nedjelju u Berlinu igrati protiv Finaca, naših starih znanaca, koji su nas dva puta pobijedili u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Naime, Srbija je lakoćom pobijedila Poljsku 96-69. Takvim raspletom Hrvatska je zauzela treće mjesto u skupini C s omjerom…

Главная страница » Hrvatska u osmini finala igra protiv Finaca, Srbi lakoćom pregazili Poljake

Hrvatska će u osmini finala Eurobasketa u nedjelju u Berlinu igrati protiv Finaca, naših starih znanaca, koji su nas dva puta pobijedili u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Naime, Srbija je lakoćom pobijedila Poljsku 96-69.

Takvim raspletom Hrvatska je zauzela treće mjesto u skupini C s omjerom pobjeda i poraza 3-2, kao i druga Ukrajina te četvrta Italija. O redoslijedu su odlučivali međusobni susreti, a kako je Ukrajina svladala Italiju, Italija Hrvatsku, a Hrvatska Ukrajinu plasman je određen na osnovu koš-količnika. Tu je Ukrajina bila najbolja sa +6, Hrvatska druga sa 0, a Italija najslabija sa -6. Prvo mjesto je s omjerom 5-0 zauzela Grčka, dok su Estonija sa 1-4 i Velika Britanija sa 0-5 okončale natjecanje.

Hrvatska će za suparnika imati Finsku koja je zauzela drugo mjesto u skupini D takošer s omjerom 3-2, kakav je ostvarila i treća Poljska. U njihovom međusobnom dvoboju bilo je 89-59 za Finsku. Prvo mjesto je sa 5-0 osvojila Srbija, u osminu finala plasirala se i četvrta Češka sa 2-3, koliko je imao i peti Izrael, no Češka je slavila u međusobnom dvoboju sa 88-77. Nizozemska je ostala na dnu sa 0-5.

Hrvatska i Finska igrale su u Rijeci početkom srpnja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstva, a Hrvatska je nakon šokantnog 79-81 poraza ispala iz dlajnje borebe za odlazak u Indoneziju, Japan i Filipine.

Preostali parovi osmine finala iz ovog dijela ždrijeba su Grčka – Češka, Srbija – Italija i Ukrajina – Poljska. U subotu će svoje susrete igrati Turska – Francuska, Slovenija – Belgija, Njemačka – Crna Gora i Španjolska – Litva.

Susret osmine finala EuroBasketa košarkaša između Hrvatske i Finske igrat će se u nedjelju s početkom u 14.45 sati u Berlinu.

Prije Hrvatske i Finske u 12 sati na teren će Ukrajina i Poljska, dok su poslije na programu susreti Srbija – Italija u 18 sati te Grčka – Češka u 20.45 sati.

U subotu će igrati Turska – Francuska u 12 sati, Slovenija – Belgija u 14.45 sati, Njemačka – Crna Gora u 18 sati te Španjolska – Litva u 20.45 sati.

Pobjednik utakmice Hrvatska – Finska igrat će u četvrtfinalu u utorak protiv boljeg iz utakmice Španjolska – Litva.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.