Hrvatski boksač izgubio u meču za teškaškog prvaka Europe

AGRON SMAKIĆI nije uspio.

Главная страница » Hrvatski boksač izgubio u meču za teškaškog prvaka Europe

AGRON SMAKIĆI poražen je u meču za titulu teškaškog prvaka Europe. Bolji od njega bio je Nijemac Agita Kabayela, koji je dobio i dosadašnje 22 borbe, od čega 14 nokautom. Ovoga puta je Kabayela došao do pobjede nakon što je sudac u trećoj rundi odlučio prekinuti borbu jer je procijenio da Smakići nije sposoban za nastavak meča nakon prijašnjeg nokdauna.

Podsjetimo, Smakići je 32-godišnji Zagrepčanin, koji je u karijeri ostvario 19 pobjeda (17 nokautom) i zabilježio samo jedan poraz, 2019. od Kazahstanca Žana Kosobuckog, koji je i dalje neporažen (19-0). Ovo mu je bila borba karijere i prilika za osvajanje najcjenjenijeg europskog pojasa, koji su kroz povijest držali brojni velikani, a više od tri godine i bivši hrvatski as Željko Mavrović. 

Mavrović je šest puta obranio ovaj pojas

EBU-ov pojas najcjenjenija je europska titula u boksu, svojedobno su ga držali Tyson Fury, braća Kličko, Frank Bruno i Lennox Lewis, a Željko Mavrović osvojio ga je 1995. godine i obranio čak šest puta. Taj mu je pojas naposljetku omogućio i napad na svjetsku titulu protiv Lewisa, ali nakon poraza odlukom sudaca završio je karijeru.

Pojas nije imao vlasnika otkako ga se odrekao Francuz Tony Yoka, koji ga je osvojio u ožujku 2021., a zatim pobijedio hrvatskog boksača Petra Milasa prije nego što je izgubio od Martina Bakolea. Sada je pripao Kabayeli.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.