Hrvatski boksač saznao prvog protivnika nakon osvajanja WBC-ovog pojasa

NAKON što je u Solinu osvojio WBC-ov International Silver pojas, Luka Plantić ima novu borbu za manje od mjesec dana.

Главная страница » Hrvatski boksač saznao prvog protivnika nakon osvajanja WBC-ovog pojasa

HRVATSKOG boksača Luku Plantića početkom sljedećeg mjeseca očekuje prvi meč nakon što je sredinom prosinca u Solinu osvojio WBC-ov International Silver pojas svladavši armensko-njemačkog veterana Khorena Gevora jednoglasnom odlukom sudaca. Plantiću je to bio četvrti profesionalni meč, a u petom bi ga trebao očekivati ipak lakši posao. U njemačkom Ludwigshafenu 4. veljače protivnik će mu biti 35-godišnji Čeh Tomaš Bezvoda, koji je u karijeri ostvario 14 pobjeda uz 20 poraza.

“Nitko nije za podcijeniti, čvrst je borac, ima 20 poraza, ali samo triput je izgubio prekidom. Cilj je završiti ga prije, ali uz velik oprez da me ne pogodi jer jedan lucky punch je dovoljan da se možeš pozdraviti”, prokomentirao je protivnika Plantić u razgovoru za Index.

Već 37. na WBC-ovoj ljestvici sa samo četiri meča

Plantić je 26-godišnjak koji je prvi profesionalni meč imao 2018., ali onda se ipak fokusirao na amatersku karijeru, koju je završio nakon nastupa na Olimpijskim igrama u Tokiju. Prošle godine imao je još tri meča, a u posljednjem je osvojio pojas koji ne znači previše, ali otvara vrata.

“Jutros sam se probudio i saznao da sam ušao u top 40 na WBC-ovoj ljestvici, a imam samo četiri profesionalna meča, to nije mala stvar. Ovo bi trebao biti lakši meč, ali već u petom mjesecu bih trebao imati jedan teži, vjerojatno s top 20 boksačem”, rekao je Plantić, 37. na WBC-ovoj ljestvici supersrednje kategorije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.