Hrvatski boksač u tek četvrtoj borbi karijere osvojio WBC-ov pojas

HRVATSKI su boksači imali polovičan učinak u borbama za pojaseve na priredbi u Solinu.

Главная страница » Hrvatski boksač u tek četvrtoj borbi karijere osvojio WBC-ov pojas

HRVATSKI boksač Luka Plantić sinoć je u Solinu u svojoj tek četvrtoj profesionalnoj borbi karijere osvojio WBC-ov International Silver pojas, pobijedivši uvjerljivom jednoglasnom sudačkom odlukom Armenca s njemačkom putovnicom, Khorena Gevora. Arijan Gorički na istoj priredbi nije uspio osvojiti IBO International pojas.

Plantić je ostvario treću pobjedu u 2022. godini i četvrtu u profesionalnoj karijeri protiv 16 godina starijeg i 42 borbe iskusnijeg Armenca, dominirajući kroz svih deset rundi. Iako je pred sam kraj bio blizu, nije ga uspio završiti ranije, ali pri proglašenju pobjednika nije bilo nikakve dvojbe.

Ovaj pojas nema neku posebnu vrijednost, ali je pokazao da Plantić ima dobar tim koji mu je omogućio ovakvu priliku u tako ranoj fazi profesionalne karijere. Plantić je bio vrlo uspješan kao amater, a nastupio je i na Olimpijskim igrama u Tokiju. U profesionalnoj karijeri glavni mu je cilj borba s prvakom supersrednje kategorije Canelom Alvarezom.

Arijan Gorički borio se za IBO International pojas, ali Luis Millan iz Venezuele dominirao je kroz prve četiri runde, prije nego što je trener našeg boksača odlučio zaustaviti borbu. Goričkom je to drugi poraz karijere, uz 13 pobjeda i jedan no contest.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.