Hrvatski karatist osigurao medalju na Europskom prvenstvu

VELIKI uspjeh hrvatskog borca.

Главная страница » Hrvatski karatist osigurao medalju na Europskom prvenstvu

ENES GARIBOVIĆ plasirao se u finale Europskog prvenstva u karateu u španjolskom gradu Guadalajari u poluteškoj kategoriji do 84 kilograma. Garibović je u pojedinačnim nastupima u Poreču prije dvije godine u kategoriji do 75 kg osvojio europsku brončanu medalju, a prošle godine u Gaziantepu srebrnu medalju u poluteškoj kategoriji.

U Guadalajari Garibović je bio slobodan u 1. kolu. U nastavku uslijedili su uspjesi protiv Britanca Joea Kellawaya 2:0, Gruzijca Luke Vasadzea 1:0 te Austrijanca Luce Rettenbachera 4:0. U vrlo neizvjesnom polufinalnom susretu protiv Nizozemca Briana Timmermansa završilo je 2:2, ali je Garibović izborio meč za zlato zahvaljujući “senshuu” ili prvom osvojenom bodu.

“Bio sam stabilan, siguran u sebe. Ne opterećujem se sa zlatom, imam još puno posla i s ekipom”, rekao je Garibović kojeg u subotu u finalu očekuje dvoboj protiv Talijana Michelea Martine. Borbu za repasaž do bronce zasad su izborili Anđelo Kvesić (+84 kg) i Lucija Lesjak (+68 kg) te Lucia Battaia (-61 kg), a u četvrtfinalu ispala je Sadea Bećirović (-68 kg). Večeras još nastupa Ivan Martinac (-75 kg), a na rasporedu su i repasažna natjecanja.

Matija Relić zauzeo je 11., a Sara Malčec 13. mjesto u katama.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.