Hrvatskoj prijete četiri brata Antetokounmpo: naši košarkaši Eurobasket protiv Grčke koju predvodi famozni ‘Greek Freak’, a tu su i ostali članovi slavne obitelji

Giannis, Thanasis, Kostas i Alex – sva četiri brata Antetokounmpo našli su se na popisu izbornika grčke košarkaške reprezentacije. Grcima je laknulo kada je potvrdio Giannis i to je ipak najvažnije. Ponajbolji košarkaš svijeta, dvostruki MVP i vođa Milwaukee Bucksa nastupit će na Eurobasketu koji je…

Главная страница » Hrvatskoj prijete četiri brata Antetokounmpo: naši košarkaši Eurobasket protiv Grčke koju predvodi famozni ‘Greek Freak’, a tu su i ostali članovi slavne obitelji

Giannis, Thanasis, Kostas i Alex – sva četiri brata Antetokounmpo našli su se na popisu izbornika grčke košarkaške reprezentacije. Grcima je laknulo kada je potvrdio Giannis i to je ipak najvažnije. Ponajbolji košarkaš svijeta, dvostruki MVP i vođa Milwaukee Bucksa nastupit će na Eurobasketu koji je na rasporedu od 1. do 18. rujna. Domaćini turnira su Češka, Gruzija, Italija i Njemačka.

Upravo će hrvatski košarkaši u Milanu snage odmjeriti s Grcima, a možda baš i protiv sva četiri brata slavne obitelji. Naime, Hrvatska je u skupini C u kojoj su još i Grčka, Italija, Estonija, Ukrajina i Velika Britanija.

Giannisa ne treba posebno predstavljati. „Greek Freak” već nekoliko godina dominira NBA ligom. Njegove „fizikalije” su čudo prirode. Sa svojih 211 centimetara nevjerojatno je brz i okretan, a o skočnosti da i ne govorimo… Korak, dva od linije za tri poena i očekujte – zakucavanje! Bit će mu ovo drugi nastup na Eurobasketu za Grčku nakon što je propustio prošlo izdanje.

Thanasis je sljedeći najpoznatiji brat. Također je član Bucksa, ali u ni izbliza toliko zapaženoj ulozi kao Giannis. I on se okitio naslovom prvaka. No, prvi je to ipak učinio Kostas. On je 2020. godine s Los Angeles Lakersima uzeo prsten. Postali su tako prvi trio braće s naslovima prvaka u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Kvartet braće našao se na popisu 23 grčka igrača za Eurobasket. Međutim, taj će popis biti skraćen. I za očekivati je kako će barem jedan Antetokounmpo biti otpisan. Mogao bi to biti Alex koji je nedavno potpisao ugovor s razvojnom momčadi Bucksa, Wisconsin Herdom. Kostas je, pak, zadnji angažman imao u francuskom Asvelu, a sada je slobodan igrač. Giannis je, naravno, siguran, a trebao bi biti i Thanasis.

I s njima će naši imati pune ruke posla. Bit će zanimljivo vidjeti koga će izbornik Damir Mulaomerović postaviti na Giannisa. Igrač je to kojega je gotovo nemoguće braniti jedan na jedan što znači kako će hrvatska obrana morati biti na već dugo neviđenoj razini misli li pomrsiti račune Grcima.

Upravo protiv Grčke Hrvatska će otvoriti prvenstvo, 2. rujna u 17 sati. Vatreno otvaranje; Grci stižu u najjačem sastavu, a nadajmo se kako će to uspjeti i naši, samo da ne bude ozljeda.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.