Igor Tudor predstavljen kao novi trener francuskog viceprvaka: ‘Želim da OM bude velika momčad s prepoznatljivom igrom‘

Igor Tudor je u utorak predstavljen kao novi trener Olympique Marseillea, a na prvoj konferenciji za medije je poručio da želi stvoriti “veliku momčad s prepoznatljivom igrom” te da navijači koji dođu na stadion “ne odlaze razočarani”. – O taktici bi mogli do sutra razgovarati. Svaki trener ima svoj…

Главная страница » Igor Tudor predstavljen kao novi trener francuskog viceprvaka: ‘Želim da OM bude velika momčad s prepoznatljivom igrom‘

Igor Tudor je u utorak predstavljen kao novi trener Olympique Marseillea, a na prvoj konferenciji za medije je poručio da želi stvoriti “veliku momčad s prepoznatljivom igrom” te da navijači koji dođu na stadion “ne odlaze razočarani”.

– O taktici bi mogli do sutra razgovarati. Svaki trener ima svoje metode, iz nogometne povijesti znamo da je moguće pobjeđivati na više načina – rekao je hrvatski stručnjak koji je u ponedjeljak imenovan nasljednikom Argentinca Jorgea Sampaolija.

– Vjerujem u jedno, a to je napadački, intenzivan, organiziran i hrabar nogomet. Igra ide u smjeru ritma i intenziteta, ali ja razmišljam i o organizaciji igre, linijama dodavanja, trčanju bez lopte. Želim da ljudi koji dođu na stadion ne odlaze razočarani – dodao je 44-godišnji Tudor kojemu će Marseille biti sedmi klub koji će voditi kao glavni trener.

Trenersku karijeru je započeo prije deset godina kao pomoćnik u hrvatskoj reprezentaciji, a već 2013. je dobio priliku voditi Hajduk, klub iz kojega je potekao. S Poljuda se otisnuo prema Solunu i preuzeo PAOK (2015./’16.), a potom su slijediti angažmani u Turskoj, u Karabuksporu (2016./’17.) i Galatasarayu (2017./’18.). Prvi angažman u talijanskoj Serie A imao je u Udineseu (2018./’19.) iz kojeg se opet vratio na klupu Hajduka, ali samo na sedam mjeseci (2020.), da bi iz Splita otišao za pomoćnika Andree Pirla u Juventusu, klubu u kojem je ostavio neizbrisiv igrački trag. Prošle je sezone ponovno postao glavni trener, a u ruke je dobio Veronu, s kojom je završio na 9. mjestu, a momčad je bila peta najefikasnija u prvenstvu postigavši u 38 utakmica 65 pogodaka.

– Želim da naša igra bude prepoznatljiva, da smo momčad koja zna što radi s loptom i bez nje. Rezultat će doći kao posljedica toga – poručio je Tudor.

– Povijest i veličina kluba određuju ciljeve, a to su svakako pobjede – rekao je Tudor kad je bio upitan za klupske ambicije u sljedećoj sezoni.

– Vrlo brzo ćete vidjeti kako ćemo igrati. Hoćemo li se braniti s trojicom ili četvoricom u zadnjoj liniji, nije važno. Sustavi ne donose pobjede, ima mnogo važnijih stvari od toga – zaključio je Tudor.

Marseille je prošlu sezonu završio na drugom mjestu, izborio mjesto u Ligi prvaka, ali je za PSG-om zaostao velikih 15 bodova.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.