Infantino će osvojiti novi mandat na čelu FIFA-e. Bit će jedini kandidat na izborima

NIŠTA od promjena na čelu krovne nogometne organizacije.

Главная страница » Infantino će osvojiti novi mandat na čelu FIFA-e. Bit će jedini kandidat na izborima

ŠVICARSKI odvjetnik Gianni Infantino (52) bit će predsjednik krovne nogometne organizacije FIFA-e još najmanje četiri godine. Iz FIFA-e su danas objavili kako je Infantino jedini podnio kandidaturu do zakazanog roka, tako da na izborima koji će se održavati u ožujku u Ruandi neće imati protukandidata. Predsjednik će tako ostati najmanje do 2027. godine. 

Ovo je drugi Infantinov reizbor na kojem je slavio bez protukandidata, budući da se ista stvar dogodila 2019. godine, a Švicarac je na čelo FIFA-e došao tri godine ranije, kada je preuzeo nezavršeni mandat od Seppa Blattera, čiju su reputaciju srozale korupcijske afere. 

Infantinova reputacija također je narušena sličnim navodima, ali krivica mu još nije dokazana. Početkom godine bivši šef UEFA-e Michel Platini podigao je kaznenu prijavu protiv aktualnog predsjednika FIFA-e. Odvjetnici francuske igračke legende priopćili su da su u studenom prošle godine prijavili Infantina za trgovanje utjecajem, i to baš u doba kad je bio Platinijev glavni tajnik.

Infantino i Platini svojedobno su bili najbliži suradnici u vrhu UEFA-e. Infantino je dugo vremena služio kao glavni tajnik krovne europske nogometne organizacije dok je istom predsjedavao Platini, ali njihovo prijateljstvo sada je stvar daleke prošlosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.