Isplivao novi detalj koji bi trebao dokazati nevinost Marija Vuškovića. Do sada ovo nitko nije spominjao

Mario Vušković i dalje pokušava dokazati svoju nevinost nakon što je u oba uzorka testirao pozitivan na eritropoetin, doping koji služi za poboljšavanje performansi te se uzimanje te supstance smatra jednim od najtežih doping prekršaja. Vušković je testiran u rujnu, a od onda je i prošao poligrafski…

Главная страница » Isplivao novi detalj koji bi trebao dokazati nevinost Marija Vuškovića. Do sada ovo nitko nije spominjao

Mario Vušković i dalje pokušava dokazati svoju nevinost nakon što je u oba uzorka testirao pozitivan na eritropoetin, doping koji služi za poboljšavanje performansi te se uzimanje te supstance smatra jednim od najtežih doping prekršaja. 

Vušković je testiran u rujnu, a od onda je i prošao poligrafski test koji je pokazao da govori istinu, te je šansa da je uspio prevariti poligraf manja od 1 posto. Nažalost, poligraf se ne može uzeti kao dokaz na sudu.

Najtežu moguću kaznu koju bi mogao dobiti bila bi zabrana igranja u trajanju od četiri godine, što bi mu moglo okončati karijeru.

Njemački Bild objavio je kronološki pregled svih detalja vezanih za slučaj Vuškovića. U njemu stoji kako je tek nekoliko dana nakon što je testirao pozitivan, poslan u Sveučilišnu bolnicu u Eppendorf gdje mu je skenirana cijela koža te je utvrđeno kako nigdje nema tragova uboda igle.

Ovaj dokaz mogao bi biti jako bitan u Vuškovićevoj obrani, u slučaju koji je već prožet nejasnoćama i neregularnostima.

Pri predaji prvog uzorka, Vuškoviću nisu dane jasne upute, uz to, nije mu ponuđeno da sam odabere komplet za testiranje, te mu nije dano da osobno provjeri i usporedi kodove na testovima.

Uz to, laborant koji je trebao poslati uzorke odmah u testni laboratorij prvo ih je odnio kući, gdje su proveli vikend u njegovom hladnjaku te su tek tri dana poslije poslani u laboratorij. Svi ovi detalji idu Vuškoviću u prilog.

Na Instagramu je 5. ožujka objavio: “Za svoju ću se nevinost boriti do samog kraja. Nadam se da se uskoro vidimo na terenu.”

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.