Ivan Perišić otkrio dokad namjerava igrati nogomet i kako je završio u Tottenhamu: ‘Kako ću nositi isti broj, pitao sam Luku za dopuštenje‘

Ivan Perišić je ovog ljeta okrenuo novu stranicu u karijeri. Nakon što je bio član francuskih, belgijskih, njemačkih i talijanskih klubova, došao je red i na jedan engleski – kao slobodan igrač 33-godišnji je hrvatski reprezentativac potpisao za Tottenham, a uoči početka sezone u Premiershipu dao je…

Главная страница » Ivan Perišić otkrio dokad namjerava igrati nogomet i kako je završio u Tottenhamu: ‘Kako ću nositi isti broj, pitao sam Luku za dopuštenje‘

Ivan Perišić je ovog ljeta okrenuo novu stranicu u karijeri. Nakon što je bio član francuskih, belgijskih, njemačkih i talijanskih klubova, došao je red i na jedan engleski – kao slobodan igrač 33-godišnji je hrvatski reprezentativac potpisao za Tottenham, a uoči početka sezone u Premiershipu dao je veliki intervju za SkySports.

– Imao sam veliku želju za igranjem u Premiershipu, ali sam također jako želio igrati u Ligi prvaka. Prvi kontakt s Tottenhamom je bio u ožujku, a kada su oni osigurali Ligu prvaka, sve je bilo lakše. U dva dana smo dogovorili detalje ugovora – objasnio je Perišić kako je došlo do dolaska u Spurse, prenose Sportske novosti.

Važnu ulogu u prelasku u London odigrali su hrvatski nogometaši koji su igrali u Tottenhamu. Perišić je pričao s Vedranom Ćorlukom, Nikom Kranjčarom i Stipom Pletikosom, a posebno s Lukom Modrićem.

– Nakon prvog razgovora s menadžerom oko Tottenhama odmah sam razgovarao s Lukom. Rekao sam mu da postoji mogućnost da pređem u njegov bivši klub, a on mi je rekao samo pozitivne stvari o Tottenhamu. Kako ću nositi isti broj koji je i on nosio (14), pitao sam ga za dopuštenje, a on je pristao – istaknuo je Perišić.

Hrvatski nogometaš će u veljači sljedeće godine napuniti 34 godine, ali njegova igra ne izgleda kao da se on približava kraju karijere. U sjajnoj je formi, a ističe kako dosta toga duguje radu s osobnim trenerom.

– Volim trenirati svaki dan, volim teško raditi i uvijek sam spreman za teške treninge. Moja želja je da igram do 40. godine, mislim da sam sada na najboljem stadiju i da još uvijek mogu dati dosta toga – objasnio je do kada bi želio igrati.

– Spreman sam. Znam da će u Premiershipu biti teško, da je tempo nevjerojatan, ali osjećam se spremnim. Teško sam radio tijekom prošle sezone i pripremio sam se za dolazak ovdje.

Hrvatski nogometaš objasnio je i kako se prilagodio na poziciju lijevog bočnog koju je prvi put zaigrao tek prije nekoliko godina pod Antonijom Conteom u Interu. Sada ga isti trener vodi u Tottenhamu.

– Na početku mi je trebalo nekoliko utakmica da se naviknem. Bilo mi je to dosta novo nakon toliko godina koliko sam igrao na krilnoj poziciji, a sada mislim kako je ovo idealna pozicija za mene. Volim igrati ovako jer imam više kontakta s loptom nego kao krilo, često sam u prilici da napadam gol, a u isto vrijeme volim i pomagati u obrani – rekao je Perišić koji je imao 12 golova i 11 asistencija u zadnje dvije sezone u Interu.

Ta statistika ga je dovela do toga da je on igrač kojeg su igrači nogometnog fantasyja za Premiership najčešće uzimali u svoje momčadi iz cijelog Tottenhama.

– To je zato što sam jeftin – nasmijao se Perišić i dodao:

– Ne pratim fantasy, ali me je rođak zvao prvog dana kada su izašle vrijednosti i rekao mi je to.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.