Ivica Tucak nije zadovoljan četvrtim mjestom na SP-u: ‘Ne može biti dobro ako se doma ne vraćamo s medaljom‘

Konstatirali smo kako je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu dobra uvertira pred Euro u Splitu, ali s tim se ne slaže izbornik Ivica Tucak. – Ne može biti dobro ako se doma ne vraćamo s medaljom. Promašili smo previše prilika i to je dokaz koliki je put od četvrtog mjesta do bronce. Nismo još spre…

Главная страница » Ivica Tucak nije zadovoljan četvrtim mjestom na SP-u: ‘Ne može biti dobro ako se doma ne vraćamo s medaljom‘

Konstatirali smo kako je četvrto mjesto na Svjetskom prvenstvu dobra uvertira pred Euro u Splitu, ali s tim se ne slaže izbornik Ivica Tucak.

– Ne može biti dobro ako se doma ne vraćamo s medaljom. Promašili smo previše prilika i to je dokaz koliki je put od četvrtog mjesta do bronce. Nismo još spremni za medalju na velikom natjecanju.

Hrvatska je opet sporo ušla u utakmicu, pogotovo u napadačkom dijelu.

– Nismo imali koncentracije, strašno smo puno promašivali. To je dio sazrijevanja koji ne ide preko noći. Mukotrpan je to i dug proces. Vraćali smo se i pokušavali se iščupati, ali nije išlo. Veći dio turnira prikazivali smo dobru igru, ali kada je trebalo uzeti medalju, nismo bili pravi. Sve reprezentacije koje su ispred su bolje od nas. Nama predstoji rad, rad i samo rad – podvukao je Tucak.

Bilo je i suza na hrvatskoj klupi.

– Puno je tu novih momaka. Znam da im ovaj poraz teško pada. Ali to je pouka, nije lako osvojiti medalju na velikom natjecanju – zaključio je izbornik.

Želja je bila tu, ali nedostajalo je mirnoće.

– Puno bi nam značila ta medalja, bilo bi to ispunjenje cilja zbog kojeg smo i došli. Bit će vremena za analize, teško je sada govoriti još vruće glave. Ali činjenica je da smo promašivali puno, pogotovo u prvoj četvrtini. Teško se stalno vraćati u igru protiv ovakve momčadi. Falilo je koncentracije u završnici, a kada je tako, onda je i rezultat nepovoljan za nas – kazao je Ivan Krapić.

Marko Bijač susret je završio sa sedam obrana.

– Nikad ne možeš biti zadovoljan kada izgubiš. Grčka je svoje pokušaje iskoristila, dok smo mi svoje naivno propustili. Grci su ekipa koja će kazniti svaku vašu grešku. Igrali su strpljivo, vidjelo se njihovo iskustvo i moramo im priznati kako su zasluženo pobijedili – rekao je.

Bliži se Europsko prvenstvo u Splitu.

– Nema puno vremena za plakanje. Već za mjesec i pol igramo u Splitu. Vjerujem da će Hrvatska tamo biti još bolja – siguran je Bijač.

Ipak, za sadašnjost, ali i budućnost hrvatskog vaterpola straha – nema!

– Borili smo se, ne mogu reći da nismo. Loši smo bili u napadu i s igračem više. Koštao nas je slab početak, a oni su se odvojili i onda kontrolirali susret. Grčka je iskusnija ekipa i zasluženo su pobijedili. Što se nas tiče, kada idemo kući bez medalje, teško nam je govoriti o nečemu dobrom. Ali, eto, barem smo nastavili neki kontinuitet borbe za odličja. No, i to nam je u ovom trenutku slaba utjeha – poručio je Andrija Bašić.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.