Ivica Tucak: Ovakav omjer prekršaja, dopuštanje ovako grube igre u kojoj Japanci ‘kidaju‘ glavu, i to im se dopušta, to je bila borba za život

Hrvatski vaterpolisti uvjerljivo su pobijedili Japan, ali, s obzirom na očekivanu pobjedu Grčke protiv Njemačke, ipak nedovoljno za izravni plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti. Hrvatska je pobijedila s 21:13, a trebalo nam je 11 golova razlike. Najboljim igračem utakmice proglaše…

Главная страница » Ivica Tucak: Ovakav omjer prekršaja, dopuštanje ovako grube igre u kojoj Japanci ‘kidaju‘ glavu, i to im se dopušta, to je bila borba za život

Hrvatski vaterpolisti uvjerljivo su pobijedili Japan, ali, s obzirom na očekivanu pobjedu Grčke protiv Njemačke, ipak nedovoljno za izravni plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti. Hrvatska je pobijedila s 21:13, a trebalo nam je 11 golova razlike.

Najboljim igračem utakmice proglašen je Ivan Krapić, koji je, kao i Konstantin Harkov, zabio pet golova. Isti broj pogodaka upisao je i najbolji japanski igrač Inaba.

– Ispoštovali smo dogovore samo na početku, dok smo bili svježi. Onda je nekoliko pogrešnih dodavanja, japanskih kontri i još neke stvari, unijelo nervozu u našu igru. Ipak, dobro je i da je utakmica bila takva, stresna, da smo je pošteno odradili. Ne volim komentirati suđenje i nikada neću, ali ovakav omjer prekršaja, dopuštanje ovako grube igre u kojoj Japanci „kidaju“ glavu, i to im se dopušta, to je bila borba za život. Mi koji bježimo od lopte samo da ne bude faulova, završimo s ovoliko prekršaja. Zaista ne mogu biti ravnodušan na to – kazao je poslije utakmice hrvatski izbornik Tucak.

– Prve dvije akcije su nam bile jedino dobro što smo odigrali u prvom poluvremenu. Nismo se nikako uspjeli prilagoditi na njihovu igru, odvojiti dvije linije napada, što smo dogovarali i sami sebi smo napravili probleme. “Curilo” je sa svih strana. Drugi dio je već bio puno bolji, kada smo stekli prednost od gola-dva, sve se pretvorilo u laganu utakmicu za nas. Ostaje malo žal, ali ništa… Gledamo prema sljedećem suparniku, osmini finala i, naravno, idemo pobijediti – rekao je igrač utakmice Ivan Krapić.

Hrvatska će u borbi za četvrtfinale sutra u 15.30 sati igrati protiv Gruzije, a onda nas put, po svemu sudeći, vodi na Srbiju. Tucak i njegovi igrači nemaju lagan put do polufinala, ali na muci se poznaju junaci. 

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.