Izbornik Aleksandar Petrović pred dvoboj sa Švicarskom: ‘Pregovaramo s top američkim trenerom’

Dva kola prije kraja, Hrvatska košarkaška reprezentacija je na drugom mjestu skupine. Zbog lošijeg međusobnog omjera, ispred nas su Poljaci. Računica je jasna, ciljamo na pobjede protiv Švicarske i Austrije, te se nadamo da će Poljska kiksati. Prvo mjesto jamči kvalifikacije za Eurobasket, dok bi na…

Главная страница » Izbornik Aleksandar Petrović pred dvoboj sa Švicarskom: ‘Pregovaramo s top američkim trenerom’

Dva kola prije kraja, Hrvatska košarkaška reprezentacija je na drugom mjestu skupine. Zbog lošijeg međusobnog omjera, ispred nas su Poljaci. Računica je jasna, ciljamo na pobjede protiv Švicarske i Austrije, te se nadamo da će Poljska kiksati. Prvo mjesto jamči kvalifikacije za Eurobasket, dok bi nas drugo odvelo u nastavak pretkvalifikacija koje će se igrati na ljeto.

Izabranici Ace Petrovića večeras od 19.30 igraju u gostima kod Švicarske.

– Zadovoljni smo jer je većina reprezentacije u boljem stanju nego što je bila u studenom. Situacija je nemjerljivo bolja, momčadski i individualno. Protiv Švicarske ne ulazimo kao a priori favoriti jer nismo u takvoj situaciji.

Jasno je Petrović poručio kako Hrvatska nikoga ne smije podcijeniti. Previše smo se puta opekli, pa čini se da sada i na hladno pušemo…

– Švicarci su pozvali Mlađana, a tu je i Kovač koji je igrao u Ciboni. Imaju atletske igrače, ozbiljna su reprezentacija. Napomenimo i da su u prvom poluvremenu vodili Poljsku u gostima s 48:43. Treba biti strpljiv i pokriti njihove dobre strane.

Traži se izbornik

Petrović je i dalje samo privremeno na čelu reprezentacije. Potraga za novim, dugoročnim rješenjem na klupi Hrvatske još je u tijeku.

– Nakon ovog okupljanja, u ožujku ću razgovarati s potencijalnim kandidatima i ponuditi prijedloge. Objektivno je da bi drugi prijedlog mogao uključivati internacionalni stožer, a pomoćni trener mogao bi biti, recimo, jedan od najboljih NCAA trenera – otkrio je.

U aktualnom sastavu reprezentacije su i dva Splitova igrača. Dominik Mavra je u ulozi kapetana, a gledat ćemo i Lovru Runjića.

– Nekako smo se već naviknuli na kratak period za pripremu. Većine ekipe s prošlog okupljanja je tu. Dosta nas je i igralo zajedno što puno olakšava. Ne možemo ni za koga tvrditi da nam neće stvarati probleme. Nemamo na to pravo nakon svih ovih godina. Moramo se okrenuti sebi, a drago mi je i što su uključeni mlađi igrači – kazao je Mavra.

Nakon večerašnjeg ogleda sa Švicarskom, Hrvatska će u nedjelju u 18 sati igrati protiv Austrije na Gripama.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.