Izbornik Brazila: Magarci od trenera krivo koriste Neymara

TITE je oštro kritizirao trenere koji ne koriste Neymara kao on.

Главная страница » Izbornik Brazila: Magarci od trenera krivo koriste Neymara

IZBORNIK brazilske nogometne reprezentacije Tite gostovao je u podcastu Sexta Estrela i u njemu, između ostalog, govorio o Neymaru. Neymar je proteklih godina često osporavan, a situacija je došla do te mjere da ga se Paris Saint-Germain pokušava riješiti. Tite misli da je problem u njegovoj poziciji.

Tite: Neymar nije problem, on je rješenje

“Treneri koji stavljaju Neymara na krilo za mene su magarci. Tako se samo limitiraju njegova kvaliteta i kreativnost. On nije problem, on je rješenje. Da, radit će više grešaka zbog prirode te pozicije, no kada to radi uz kreativnost, prevaga je na terenu”, rekao je Tite i dodao da je odabrao Neymarovog nasljednika na krilu:

“Na treningu sam rekao Viniciusu: ‘Ti si Neymar sa Svjetskog prvenstva 2014., zato što je Neymar iz Barcelone i tadašnje reprezentacije bio Neymar na lijevom krilu. Danas je to Neymar koji igra u sredini.'”

Kada je Tite preuzeo reprezentaciju Brazila 2016. godine, i on je koristio Neymara na krilu. Postupno ga je prebacio u sredinu te sada 30-godišnji Neymar za Brazil više ne igra na poziciji na kojoj u PSG-u i dalje najčešće igra. Neymar briljira u brazilskom dresu te je u 119 nastupa zabio 74 gola. Nedostaju mu još samo četiri da prestigne Pelea i postane najbolji strijelac u povijesti Brazila.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.