Jadran stopostotan, čeka se ždrijeb play-offa, Oradea, Vouliagmeni ili Panionios

Bolje nego ikad izgledaju vaterpolisti Jadrana. Prohujali su kroz kvalifikacijski turnir za plasman u Ligu prvaka u grupi koju je LEN-a označila kao “skupinu smrti”. Dojam je malo pokvario dvoboj zadnjeg kola sa Šapcem, ali on je došao u situaciji kada je Jadran već osigurao prvo mjesto, bilo je tu…

Главная страница » Jadran stopostotan, čeka se ždrijeb play-offa, Oradea, Vouliagmeni ili Panionios

Bolje nego ikad izgledaju vaterpolisti Jadrana. Prohujali su kroz kvalifikacijski turnir za plasman u Ligu prvaka u grupi koju je LEN-a označila kao “skupinu smrti”. Dojam je malo pokvario dvoboj zadnjeg kola sa Šapcem, ali on je došao u situaciji kada je Jadran već osigurao prvo mjesto, bilo je tu malo opuštanja, odmaranja, stoga konačni rezultat nije odraz stvarne kvalitete.

Uz očekivane pobjede protiv Steaue i Šapca, Jadran je imao zadatak savladati i sasvim ozbiljne momčadi, mađarski Vasas i talijansku Savonu. Protiv Vasasa slavili su s 13:11, a Savonu “razbili” čak 13:5…

A nije Savona za bacit‘, dokazuje to i da je u borbi za drugo mjesto Vasas bio bolji tek s jednim golom razlike, bilo je 9:8.

– A taj Vasas lovi titulu prvaka Mađarske – kazao nam je Jadranov trener Mile Smodlaka.

Njegova, pak, momčad djeluje uigranije, kompaktnije nego proteklih sezona. Odlazak Konstantina Harkova nije se praktički ni osjetio, Ivan Domagoj Zović sasvim je dobar “nadomjestak”, a i dolazak Marina Tomasovića pokazao se kao pun pogodak. Jadran sada protivnicima prijeti sa svih strana. Reprezentativce Burića, Marinića Kragića i Bukića ne treba posebno ni podvlačiti, a odličan je na turniru bio Zvonimir Butić, zabio nekoliko bitnih golova…

Tu je sada i vratarski dvojac, lani Ivan Marcelić, koji je došao na polusezoni, nije imao pravo nastupa u Europi, sada su on i Anić spremni i na raspolaganju… I bili su odlični.

Čeka se sada ždrijeb play-offa, neće biti jednostavno, Splićanima prijete ozbiljne momčadi. Ne i Vasas, koji kao drugi iz Jadranove skupine ne može biti protivnik u “pripetavanju”, ali tu su rumunjska Oradea te grčki Vouliagmeni i Panionios.

Jadran – Šabac 14:13 (4:2, 3:4, 3:4, 4:3)

Split – Bazen u Poljudu.

Gledatelja: 100.

Jadran: Marcelić, Burić (1), Marinić Kragić (2), Čagalj (2), Z. Butić (3), Pejković (1), Bukić (2), Zović (1), Delić, Dobud, Tomasović (1), Dužević (1), Anić.

Šabac: Živojinović, Maraš, Stanić (1), Repanović, Koptsev (1), Krug, Barać (2), Toholj (1), Tubić (2), Šulc (3), Stojanović (1), Shaikhutdinov (2), Gavrilović.

Igrač više: Jadran 5 od 10, Šabac 4 od 6
Peterci: Jadran 3 (2), Šabac

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.