‘Jadranaši‘ izvukli bod nakon festivala promašaja: Zović pogodio šest sekundi prije kraja i digao publiku na noge

Jadran je ipak izvukao bod u utakmici šestog kola Lige prvaka protiv Radničkog iz Kragujevca. Teško, gosti su vodili cijelu utakmicu, ali golom 6,7 sekunda prije kraja Ivana Domagoja Zovića spasili su se jadranaši poraza protiv izravnog konkurenta za plasman na Final Eight. – Jedino dobro iz ove uta…

Главная страница » ‘Jadranaši‘ izvukli bod nakon festivala promašaja: Zović pogodio šest sekundi prije kraja i digao publiku na noge

Jadran je ipak izvukao bod u utakmici šestog kola Lige prvaka protiv Radničkog iz Kragujevca. Teško, gosti su vodili cijelu utakmicu, ali golom 6,7 sekunda prije kraja Ivana Domagoja Zovića spasili su se jadranaši poraza protiv izravnog konkurenta za plasman na Final Eight.

– Jedino dobro iz ove utakmice na kraju je taj bod, možda i saznanje da nismo klonuli duhom, iako nije išlo. Realizacija igrača više katastrofalna, imamo na čemu raditi – rekao je Jure Marelja, trener Jadrana.

Igrala se tvrda utakmica, čvrste obrane na obje strane. Nakon prve četvrtie bilo je 2:2 s po pet isključenja na obje strane, jadranaši su iskoristili dvije, a gosti samo jednu od tih situacija.

Golom Miloša Ćuka Radnički je na startu druge četvrtine poveo 3:2, a domaći su i dalje u napadu bili bez pravih rješenja. Dvije i pol minute prije kraja druge četvrtine drugu je osobno zaradio Marinić Kragić što ga je opteretilo u nastavku.

U idućem napadu nova je bila prilika za splitske vaterpoliste s igračem više, ali opet “u ništa”, ostali su na dva gola u čak devet takvih prilika.

Igralo se na tako malo golova da je svaki bio zlata vrijedan. Izjendačio je na 3:3 Burić, ali svojim je drugim golom Ćuk sredinom treće četvrtine zabio za vodstvo gostju 4:3. Ušao im je potom i projektil Marka Radulovića za 3:5. E to je već izgledalo opasno za Jadran. Za razliku od Jadrana u napadu koji je izgledao – bezopasno. Šta bi i puknuli, branio je Lazar Dobožanov.

Treća je četvrtina završila rezultatom 2:3, zabio je gol i Stanojević za 3:6 15 sekunda do isteka vremena. Priču o bodovima za domaće živom je održao Butić koji je tri sekunde do kraja četvrtine zabio iz “nemoguće” pozicije za 4:6.

Odmah u prvom idućem napadu na 5:6 smanjio je Marinić Kragić, ali samo da bi na plus dva odmah vratio Janković. Zabio je Rino Burić, pa Jadran imao i kontranapad za izjednačenje, ali su čistu priliku zapucali. Na tri minute do kraja na 7:8 smanjio je Zović pa na 8:9 Marinić Kragić…

No, stalno su domaći kaskali, lovili zaostatak. Nije išlo, zabio je Radulović za 8:10, pa opet Marinić Kragić za 9:10. Uspjeli su se domaći obraniti i imali su zadnji napad za izjednačenje. Trener Jure Marelja pozvao je minutu odmara, ostala je 21 sekunda. Drama. I gooool. Zabio je Zović, s desnog krila, 6,7 sekunda prije kraja. Publika na nogama, barem je bod tu.

Jadran – Radnički 10:10 (2:2, 0:1, 2:3, 6:4)

Split – Bazen u Poljudu. Gledatelja: 500.

Jadran: Marcelić, Burić (2), Marinić Kragić (3), Čagalj, Z. Butić (2), Pejković, Bukić (1), Zović (1), Delić, Dobud, Šetka, Dužević, Anić.

Radnički: Dobožanov, Branković, Stanojević (1), Janković (1), Ćuk (2), Vico, Ukropina (2), Gavrilović, Pljevančić, Radulović (2), Lukić, Vrlić (2), Milutinović.

Igrač više: Jadran 4/16, Radnički 3/12

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.