Jakov Puljić nakon ispadanja njegove Puškaš Akademije od Hajdukova suparnika: ‘Polušpic i dva krila su najjači dio Vitorije‘

Jakov Puljić nije uspio sa svojom Puskas Akademijom nadmašiti Vitoriju Guimaraes, ali Hrvat iz Vinkovaca uz pregršt iskustva dobro je snimio portugalsku momčad protiv koje se Hajduk susreće u četvrtak, pa opet potom u srijedu. Kako je to bilo kontra Vitorije, kakve spoznaje možemo ponuditi splitskoj…

Главная страница » Jakov Puljić nakon ispadanja njegove Puškaš Akademije od Hajdukova suparnika: ‘Polušpic i dva krila su najjači dio Vitorije‘

Jakov Puljić nije uspio sa svojom Puskas Akademijom nadmašiti Vitoriju Guimaraes, ali Hrvat iz Vinkovaca uz pregršt iskustva dobro je snimio portugalsku momčad protiv koje se Hajduk susreće u četvrtak, pa opet potom u srijedu.

Kako je to bilo kontra Vitorije, kakve spoznaje možemo ponuditi splitskoj publici, pitamo Puljića za pomoć, a on nam priča:

– Mi smo očigledno svoju šansu upropastili u prvoj utakmici u Portugalu kad smo podlegli pritisku i kad im se nismo uspjeli othrvati, izgubili smo 0:3 što je bilo nedostižno u revanšu. Objektivno, nismo imali šanse premda smo imali plan iznenaditi ih, makar iz kontre, da ih uhvatimo na spavanju, povedemo, a dalje što bude… Stisnemo ih…

No, nije upalilo?

– Nije, jer su oni odigrali vrlo smireno, sigurno su privodili utakmicu kraju sa 0:0… Rekao bih da su odigrali „siguricu”, kako mi Slavonci kažemo, bez srljanja, s puno dodavanja i čuvanje lopte, samo da prođe vrijeme. Mi nismo uspjeli niti ih izvući pa da udremo kakvu kontru, a nismo kasnije ni presingom ih stisli, nismo imali šanse. Zapravo, jedinu sam šansu ja imao, ušao sam sredinom drugog dijela i nakon kornera, na skok pucao sam glavom, ali nisam pogodio.

Objektivno, oni su bolji?

– Složio bih se, nema druge. U globalu su oni dosta dobra ekipa. Posebno mi se svidio njihov broj 10, (Tiago Silva, op. a.), on umije s loptom, baš je neugodan, lijeva noga, važan igrač u momčadi i baš po mom ukusu, na kojeg vrijedi obratiti posebnu pažnju.

Imaju vrline, ali zacijelo i mane?

– Ofenzivno su dobri, bolji su u napadačkom segmentu, nego u obrani. Imaju polušpica i dva krila, što im predstavlja najjači dio ekipe. Kao što i rado pucaju izvana. Tako su nam zabili golove u prvoj utakmici.

Jedva čekamo da mane spomenete?

– Recimo to da je obrana slabiji dio momčadi i da rado bekove dižu visoko. E, to im je u planu igre, da bekove guraju ofenzivno i tu ih se može zaskočiti. Bekovima iza leđa da se uđe… Tu bi mogli biti ranjivi, jer puno prostora nude.

Spomenuste i atmosferu u prvoj utakmici u Portugalu?

– Bitan je faktor to ozračje na stadionu, na primjer mi smo podlegli tamo, a u uzvratu smo bili hendikepirani u tom pogledu. Da se razumijemo, imamo odlične uvjete u našem kampu i igralištu, ali u selu gdje igramo (Felcsut, op. a.) ipak se okupi samo malo publike, niti tri tisuće i nije to ni blizu ozračje koje se može mjeriti s Guimaraesom. A da ne pričam o Splitu i Torcidi. Oba kluba, i Hajduk i Portugalci jači su na svom terenu baš za tu vatrenu publiku koji ih nosi. A mi tu dimenziju nemamo.

Što biste onda savjetovali Hajduku?

– Ne bih ulazio u detalje, jer danas se rade vrhunske analize, svi su treneri stručno potkovani i imaju tehnologiju za snimanje svega što im treba… Uvjeren sam da Hajduk može proći, ali mora iskoristiti Poljud u prvoj utakmici. Tu je rješenje. Nemoj se oslanjat da ima i revanš, probaj ostvarit odmah dobar rezultat. Jer, Portugalci tamo stvore paklenu atmosferu. Međutim, siguran sam da će najprije pakleno bit u Poljudu i da Vitoriji neće bit nimalo lako. Ne, neće moći odigrati „siguricu” na 0:0 kao što su mogli protiv nas u Mađarskoj. I to im može bit problem. I te kakav – prenio nam je Jakov Puljić impresije kako je to bit sučelice Vitoriji Guimaraes.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.