Jedna barijera manje za mirnije otvaranje sezone: Zadar je podimirio dugovanja i može registrirati igrače za novu sezonu

“KK ZADAR podmirio je sva dugovanja koja se odnose na klauzulu – zaštita ugovora prema igračima za sezonu 2021./2022., slijedom čega se može izvršiti registracija seniorskih igrača Zadra za sezonu 2022./2023.”, glasi vijest koju smo dobili iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskog košarkaškog saveza….

Главная страница » Jedna barijera manje za mirnije otvaranje sezone: Zadar je podimirio dugovanja i može registrirati igrače za novu sezonu

“KK ZADAR podmirio je sva dugovanja  koja se odnose na klauzulu – zaštita ugovora prema igračima za sezonu 2021./2022., slijedom čega se može izvršiti registracija seniorskih igrača Zadra za sezonu 2022./2023.”, glasi vijest koju smo dobili iz Ureda za odnose s javnošću Hrvatskog košarkaškog saveza.

Nedvojbeno, jedna barijera manje za mirnije otvaranje sezone, jer bi se u suprotnom u HT Premijer ligu moralo krenuti u bitno drukčijem sastavu u kojem bi prevladavali juniori. Tako trener Danijel Jusup može računati, ne samo na sve igrače, nego i na sve zamišljene situacije i akcije u ogledu s Boscom u ponedjeljak.

Ujedno i podsjetnik za sportskog direktora Denisa Pleslića, koji je na službenim stranicama kluba ustvrdio da su od prošle sezone praktički dvojica igrača, Dario Drežnjak i Antonio Jordano, međutim, preskočio je Krševana Klaricu i Antonija Sikirića koji su upisali određeni broj nastupa i minuta. 

Prema dobro provjerenim izvorima u rješavanje problema oko dugovanja prema igračima koji su klub „ blokirali” preko HKS-a, k tomu i plaće svim igračima iz prošle sezone, isplaćeni su zahvaljujući zalaganju Grada Zadra koji je posredovao oko obnavljanja sponzorskog ugovora s jednom bankarskom kućom.

Otuda i novac bez kojeg bi bilo više nego čupavo. Sljedeći priljev u klubu mogu očekivati mogućim rebalansom gradskog proračuna, otprilike negdje za 45 dana, dok je prva tranša iz redovitog dijela proračuna u iznosu od 5,5 milijuna kuna na programu u siječnju iduće godine. 

Nadalje, pred potpisom je Ugovor o međusobnoj suradnji između KK „Zadar” i ŠC „Višnjik”, kojim se uređuju odnosi korištenja dvorane „Krešimir Ćosić”. Neslužbeno, uvjeti su gotovo identični  ranijim sezonama, s tim da je prodaju godišnjih pretplata i ulaznica u cijelosti preuzeo KK „Zadar”.

Stavljanjem potpisa na spomenuti ugovor, u „vodu pada” iluzija o povratku u dvoranu Jazine, koju je inspekcija HKS-a ocijenila neuvjetnom. Istina, iz kluba su i dalje ustrajni u razmišljanju kako će gledatelji u određenim prigodama biti počašćeni „retro ambijentom”, što se kosi sa zaključkom mjerodavnih tijela HKS-a.

Svoju prvu utakmicu u sezoni Zadar, pak otvara u 1. kolu AdmiralBet ABA lige, ovoga petka s početkom u 18 sati, protiv crnogorskog predstavnika SC Derby.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.