Jordanov dres prodan za 10.1 milijuna dolara što ga čini najskupljim sportskim komadom nošenim na nekoj utakmici u povijesti

Dres legendarnog američkog košarkaša Michaela Jordana iz prve utakmice finala NBA lige 1998. prodan je za 10.1 milijuna dolara na aukciji u četvrtka, što ga čini najskupljim sportskim komadom nošenim na nekoj utakmici u povijesti. Prethodni rekord postavljen je ranije ove godine kada je dres argenti…

Главная страница » Jordanov dres prodan za 10.1 milijuna dolara što ga čini najskupljim sportskim komadom nošenim na nekoj utakmici u povijesti

Dres legendarnog američkog košarkaša Michaela Jordana iz prve utakmice finala NBA lige 1998. prodan je za 10.1 milijuna dolara na aukciji u četvrtka, što ga čini najskupljim sportskim komadom nošenim na nekoj utakmici u povijesti.

Prethodni rekord postavljen je ranije ove godine kada je dres argentinskog nogometnog majstora Diega Maradone u kojem je postigao pogodak “Božjom rukom” prodan za 9.3 milijuna dolara.

– U tjednima otkako smo najavili aukciju, osjetilo se uzbuđenje ne samo ljubitelja sporta, već i kolekcionara koji su željni posjedovati rijedak komad povijesti – rekao je Brahm Wachter, Sotheby‘sov voditelj Streetweara i modernog kolekcionarstva.

– Još jednom, današnji rekordni rezultat učvršćuje Michaela Jordana kao neospornog G.O.A.T-a, dokazujući da su njegovo ime i neusporediva ostavština jednako relevantni kao što su bili prije gotovo 25 godina – dodao je.

Očekivalo se da će Jordanov dres postići cijenu od 3 do 5 milijuna dolara, no iznos je nadmašio sva očekivcanja.

Chicago Bullsi su u finalu NBA lige 1998. godine predvođeni Jordanom pobijedili Utah Jazz sa 4-2 osvojivši šesti naslov prvaka.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.