Još jedna velika senzacija na Eurobasketu: BiH šokirala Dončićevu Sloveniju i odnijela pobjedu!

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su aktualne europske prvake Slovence 97-93 (26-32, 23-20, 23-21, 25-20) u utakmici 3. kola skupine B EuroBasketa, u Koelnu. Nakon dramatične i uzbudljive utakmice igrači BiH su došli do omjera 2-1, koliko sada ima i Slovenija. Na vrhu te skupine je domaćin ov…

Главная страница » Još jedna velika senzacija na Eurobasketu: BiH šokirala Dončićevu Sloveniju i odnijela pobjedu!

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili su aktualne europske prvake Slovence 97-93 (26-32, 23-20, 23-21, 25-20) u utakmici 3. kola skupine B EuroBasketa, u Koelnu.

Nakon dramatične i uzbudljive utakmice igrači BiH su došli do omjera 2-1, koliko sada ima i Slovenija. Na vrhu te skupine je domaćin ove grupe Njemačka koja je dobila sve tri utakmice.

Većim dijelom dvoboja Slovenija je imala blagu prednost u odnosu na BiH, no stvari su se promijenile u zadnjoj četvrtini. Nakon niza trica Robertsona i Muse povela je Bosna i Hercegovina čiji su igrači bili mirni s linije slobodnih bacanja u samoj završnici te tako upisali pobjedu protiv uglednog suparnika.

Uz 7-13 za tricu John Robertson je ubacio 23 poena za BiH, dok je Džanan Musa postigao 22 poena uz 3-5 za tri. Tome je Musa dodao po pet skokova i asistencija. U redovima Slovenaca prvi je strijelac bio Vlatko Čančar s 22 poena, dok je Luka Dončić uz 0-8 za tricu ubacio 16 poena te je imao po osam skokova i asistencija.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.