Judašica Iva Oberan osvojila broncu na Mediteranskim igrama u Alžiru

NAKON što je Ana Viktorija Puljiz osvojila srebro, Iva Oberan došla je do bronce na Mediteranskim igrama u Alžiru.

Главная страница » Judašica Iva Oberan osvojila broncu na Mediteranskim igrama u Alžiru

NAKON što je Ana Viktorija Puljiz osvojila srebro, Iva Oberan došla je do bronce na Mediteranskim igrama u Alžiru.

Drugog dana judo turnira na Mediteranskim igrama u Alžiru dvije hrvatske judašice su trebale nastupiti u finalnom bloku, ali Laru Cvjetko (do 70 kg) je zaustavila kazna, dok je Iva Oberan (do 63 kg) osvojila brončanu medalju.

Nastavili su se dobri nastupi hrvatskih judoka na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu, gdje su Lara Cvjetko (do 70 kg) i Iva Oberan (do 63 kg) bile na pragu borbi za medalje. Međutim, u finalnom bloku završila je samo Oberan, gdje ju je čekala Marokanka francuskog porijekla, Sarah Harachi, koja je u Oranu ove godine osvojila srebrnu medalju na Afričkom prvenstvu.

“Još uvijek sam pod dojmom”

Tamo je mlada Dubrovčanka pokazala smirenost, upornost i taktičnost te je natjerala Harachi na tri kazne i zasluženo osvojila brončanu medalju.

“Još uvijek sam pod dojmom i mislim da ću sutra shvatiti koliko je ovo velik rezultat. Mediteranske igre su jedno od natjecanja za koje se spremam cijele godine i na najbolji način se vraćam kući, s medaljom”, rekla je presretna Iva, dok joj je ostao i mali žal za prvom borbom u kojoj je upisala poraz od viceprvakinje Europe, Laure Fazliu iz Kosova, nakon čega je pobijedila Francuskinju Turpin i tako osigurala mjesto u finalnom bloku.

“Iva je i ovom medaljom potvrdila svoju kvalitetu, a drago mi je da je uspjela odraditi dobar dan na velikom natjecanju. Odlično je što je ostala mirna i nakon prve borbe, kada je možda i dvojbeno izgubila, te je pokazala kako se bori za pobjedu, na pravi način”, zadovoljan je bio izbornik Dean Ilić.

Napravila zabranjenu polugu

Do polufinala Igara, i to ipponom protiv Portugalke Crisostomo, stigla je Lara Cvjetko, a za finale je trebala pobjedu protiv Tunižanke Landolsi.

“I danas je Lara jako dobro radila, bila u kontroli polufinalne borbe, ali joj se dogodila nesmotrenost da je napravila polugu na laktu u stojećem stavu (waki gatame), što je zabranjeno te je zbog toga diskvalificirana (hansoku-make) i nije imala pravo daljnjeg nastupa”, objasnio je trener Dragan Crnov iz JK Solina, čija je Lara članica. Tako je jedna od najperspektivnijih hrvatskih judašica završila Mediteranske igre na 5. mjestu te skupila vrijedno iskustvo za daljnje nastupe na IJF World Touru i Svjetskom prvenstvu.

Nastupe hrvatskih judoka zatvaraju danas, 1. srpnja, Petrunjela Pavić (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg), Marko Kumrić (do 100 kg) i Marcel Škalec (preko 100 kg).

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.