Jugu stiže jaki Sabadell, skinuli su i Barcu: ‘Pojačali su se, ne s velikim imenima, ali su doveli kvalitetne igrače‘

Jugov suparnik u 5. kolu Sabadell je lider španjolskog prvenstva, i to je aktualnog prvaka CNA Barcelonetu, kojeg vodi Elvis Fatović, dobio u njenom domu. – Sabadell igra puno, puno bolje nego što je igrao prošle sezone. Godinu dana iskusniji. Za njega je velika stvar, pogotovo za španjolske repreze…

Главная страница » Jugu stiže jaki Sabadell, skinuli su i Barcu: ‘Pojačali su se, ne s velikim imenima, ali su doveli kvalitetne igrače‘

Jugov suparnik u 5. kolu Sabadell je lider španjolskog prvenstva, i to je aktualnog prvaka CNA Barcelonetu, kojeg vodi Elvis Fatović, dobio u njenom domu.

– Sabadell igra puno, puno bolje nego što je igrao prošle sezone. Godinu dana iskusniji. Za njega je velika stvar, pogotovo za španjolske reprezentativce, ali i za sve njene igrače da igraju jedan ovakav nivo natjecanja gdje samo možeš postati bolji igrač – naglasio je Elvis, jugov legendarni kapetan, poslije i trener, inače otac Lorena, aktualnog kapetana hrvatskog prvaka.

U obrani Sabadell igra agresivan presing na početku. Imaju dobrog golmana, koji je drugi golman u španjolskoj reprezentaciji.

– Sabadell se i pojačao. Ne s velikim imenima, ali su doveli kvalitetne igrače. Tu je brat od Alejandra Bustosa, Javier, koji ulazi kao drugi centar, a ustvari je bek. Oni to često prakticiraju, ali definitivno najveća opasnost u napadu je šuter Bernat Sanahuja, koji je mlad, koji je dešnjak, a koji igra na desnoj strani. Kao nekad Alen Bošković. Takvih igrača nema previše. Dakle, on je vrhunski šuter. Na lijevoj strani imaju dva dobra igrača, Averku, koji je igrao u Herceg Novom, te Cabanasa. Klupa im je možda mlađa. Imaju dva solidna centra, Baničevića iz Herceg Novog, iskusnog centra koji može igrati i beka. Drugi centar im je ljevak – naglasio je trener Barcelonete.

Iako španjolski sastav ima samo bod u elitnom natjecanju, ističe se kako je prošlo kolo vodio protiv OSC-a u Budimpešti s 3 razlike, ali izgubio. Kako je s Ferencvarosom bila slična priča.

– To je vjerojatno malo danak neiskustva, ali daleko da je riječ o lošem sastavu. Naprotiv. Na kraju krajeva, najbolji primjer je taj da su nas dobili u studenom, i to u našem bazenu u prvenstvu – naglasit će stariji Fatović.

Jugaši su u krajem prošle godine bili baš dobri. Bod kod Novog Beograda velik je rezultat. U međuvremenu se ozlijedio Grgurević, novi centar hrvatske reprezentacije. Propustio je ogled u Rijeci. S njim u sastavu, izgledi za novu europsku pobjedu su veći. Utakmica, prva u Gružu u 2023., starta u 19 sati.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.