Junak trijumfa u Spaladium Areni je i samozatajni Splićanin, ‘jadranaš‘ Rino Burić: ‘Ovakav turnir se više neće ponoviti‘

U redovima zlatnih Barakuda krije se i jedan samozatajni Splićanin. Rino Burić, uzdanica je Jadrana i Hrvatske. Svoju najbolju partiju sačuvao je za finale, baš kada je najviše trebalo. Sjajno je uplivavao, iskakao iz vode i zakucavao lopte u mrežu. A nije mu strano ni potegnuti izvana. Uz Konstanti…

Главная страница » Junak trijumfa u Spaladium Areni je i samozatajni Splićanin, ‘jadranaš‘ Rino Burić: ‘Ovakav turnir se više neće ponoviti‘

U redovima zlatnih Barakuda krije se i jedan samozatajni Splićanin. Rino Burić, uzdanica je Jadrana i Hrvatske. Svoju najbolju partiju sačuvao je za finale, baš kada je najviše trebalo. Sjajno je uplivavao, iskakao iz vode i zakucavao lopte u mrežu. A nije mu strano ni potegnuti izvana. Uz Konstantina Harkova na koncu je s tri pogotka bio najbolji strijelac finala.

– Nije mi još došlo u glavu što smo uspjeli. Publika nas je nosila cijeli turnir i hvala im na tome. Ovo ću pamtiti do kraja života. Osvojiti zlato u svom gradu stvarno je neopisiv osjećaj.

Hrvatska je na putu do zlata kao pobjednik izašla iz dva velika obračuna. Od Italije i Mađarske bili smo bolji taman koliko je trebalo, za gol.

– Pokazali smo pobjednički stav i karakter. Jako sam sretan zbog toga.

Ova nova, pomlađena reprezentacija na brzinu je sazrela u Budimpešti na Svjetskom prvenstvu. Na prečac, i onda odmah vrhunac u Splitu.

– Prava smo klapa, atmosfera između nas je stvarno fantastična. Nadam se da nećemo ostati na ovome i da ćemo nastaviti rasti.

Hrvatska je zaslužila zlato u bazenu, ali najsjajnije odličje pripada nam i što se organizacije i atmosfere tiče.

– Mislim da se više nikad neće odigrati ovakav turnir na nekom drugom mjestu – zaključio je Burić.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.