Jusuf Nurkić zatražio hrvatsku putovnicu, izgleda da će je i dobiti

Zanimljiva informacija „provukla“ se sa sjednice Vijeća HOO-a. Naime na temelju zamolbe Hrvatskog košarkaškog saveza, Vijeće HOO-a dalo je pozitivno mišljenje i potporu za prijam u hrvatsko državljanstvo košarkaška Jusufa Nurkića (rođenog 1994. u Tuzli, BiH), koji je prije odlaska u NBA ligu ostavio…

Главная страница » Jusuf Nurkić zatražio hrvatsku putovnicu, izgleda da će je i dobiti

Zanimljiva informacija „provukla“ se sa sjednice Vijeća HOO-a. Naime  na temelju zamolbe Hrvatskog košarkaškog saveza, Vijeće HOO-a dalo je pozitivno mišljenje i potporu za prijam u hrvatsko državljanstvo košarkaška Jusufa Nurkića (rođenog 1994. u Tuzli, BiH), koji je prije odlaska u NBA ligu ostavio traga u hrvatskoj košarci, igrajući za Cedevitu i Zadar. 

No ovaj NBA igrač nakon što dobije hrvatsku putovnicu neće zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. Niti iz HKS-a postoje planovi da se centra Portlanda preotme susjedima. Nurkić je zapravo angažiran oko mnogih humanitarnih projekata, ali i financijski potpomaže izgradnju košarkaških igrališta, prvenstveno u gradovima u kojima je igrao (Zadar i Zagreb u Hrvatskoj). S putovnicom članice EU, što Hrvatska jest, bilo bi mu puno lakše putovati, a i poslovno jednostavnije ostvarivati neke kontakte..

Inače Nurkić je s reprezentacijom BiH otputovao u Njemačku gdje ga čekaju nastupi na Europskom prvenstvu protiv reprezentacije domaćina skupine, Slovenije, Francuske, Litve i Mađarske.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.