Južnoamerikanci izrazili potporu Gianniju Infantinu za reizbor na poziciju predsjednika FIFA-e

Na sastanku u Asuncionu Izvršni odbor Južnoameričke nogometne konfederacije (Conmebol) izrazio je potporu sadašnjem predsjedniku Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianniju Infantinu za reizbor u ožujku 2023. godine. “Nakon razmjene mišljenja o sadašnjosti i budućnosti južnoameričkog i svjetskog…

Главная страница » Južnoamerikanci izrazili potporu Gianniju Infantinu za reizbor na poziciju predsjednika FIFA-e

Na sastanku u Asuncionu Izvršni odbor Južnoameričke nogometne konfederacije (Conmebol) izrazio je potporu sadašnjem predsjedniku Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) Gianniju Infantinu za reizbor u ožujku 2023. godine.

“Nakon razmjene mišljenja o sadašnjosti i budućnosti južnoameričkog i svjetskog nogometa, Infantino je dobio jednoglasnu potporu saveza članica Conmebola”, objavila je južnoamerička konfederacija na svojoj web stranici.

Čelnik FIFA-e, koju vodi od 2016., prethodno je bio na sastanku s vodstvom Conmebola.

Švicarac Infantino će na 73. FIFA kongresu u ožujku 2023. godine u Kigaliju, glavnom gradu Ruande, ići po treći mandat na čelu saveza.

Funkciju je preuzeo 2016. godine kada je Fifa bila upletena u korupcijski skandal, poznatiji kao FifaGate, koji je s trona svrgnuo dugogodišnjeg predsjednika, Švicarca Seppa Blattera.

Podrška Conmebola dolazi u vrijeme zategnutih odnosa na nogometnom planetu povezanih s isključenjem Rusije sa Svjetskog prvenstva 2022 i prijedlogom da se Svjetsko prvenstvo održava svake dvije godine.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.