Kako izbjeći Srbiju u osmini finala Eurobasketa Pobjeda nad Ukrajinom veća od osam poena sve brige rješava

Uoči posljednjeg kola skupine C, današnjeg ogleda protiv Ukrajine u matineji (14.15 sati, prijenosi HTV 2 i Sportklub 1), pred košarkaškom reprezentacijom Hrvatske je nekoliko mogućih scenarija od kojoj svakako valja izbjeći onaj u kojim bi porazom sigurno za protivnika u osmini finala dobili Srbiju…

Главная страница » Kako izbjeći Srbiju u osmini finala Eurobasketa Pobjeda nad Ukrajinom veća od osam poena sve brige rješava

Uoči posljednjeg kola skupine C, današnjeg ogleda protiv Ukrajine u matineji (14.15 sati, prijenosi HTV 2 i Sportklub 1), pred košarkaškom reprezentacijom Hrvatske je nekoliko mogućih scenarija od kojoj svakako valja izbjeći onaj u kojim bi porazom sigurno za protivnika u osmini finala dobili Srbiju s dvostrukim MVP-jem NBA lige Nikolom Jokićem. Svi drugi potencijalni protivnici u Berlinu bi na papiru izgledali mnogo lakši od Srbije.

Izabranici Damira Mulaomerovića već su ranije osigurali plasman u osminu finala, ali o ishodu susreta s Ukrajincima će ovisiti tko će Hrvatskoj biti protivnik u nokaut fazi turnira.

U našoj skupini je sigurno da će Grčka (skor 4-0) biti na vrhu, a Ukrajina (3-1), Italija (2-2) i Hrvatska (2-2) koje su već izborile prolazak dalje bore se za što bolji plasman uoči nastavka turnira. Hrvatska u drugu fazu natjecanja može ići s drugog, trećeg ili četvrtog mjesta. Skupina C križa se sa skupinom D u kojoj su Srbija (4-0), Poljska (3-1), Izrael (2-2), Finska (2-2) i Češka (1-3), dok je Nizozemska već ostala bez izgleda za plasman u nastavak natjecanja (0-4). Srbija, Poljska i Finska već su se plasirali dalje, a posljednjeg putnika u osminu finala dat će okršaj Izraela i Češke.

„Matematika” Hrvatske je ovakva:

PORAZ HRVATSKE – četvrto mjesto u skupini, idemo na pobjednika skupine D, najvjerojatniji protivnik je Srbija ako pobijedi Poljsku ili ipak Poljska ako iznenadi Jokića i društvo.

POBJEDA HRVATSKE DO OSAM RAZLIKE – treće mjesto u skupini ako prema očekivanjima i Italija svlada Veliku Britaniju, idemo na drugoplasirani sastav skupine D, mogući protivnici su Poljska, Izrael, Finska, Češka pa čak i Srbija ako izgubi od Poljske.

POBJEDA HRVATSKE OD DEVET I VIŠE RAZLIKE – drugo mjesto u skupini, Hrvatska ide na trećeplasirani sastav skupine C, mogući protivnici su Poljska, Izrael, Finska ili Češka, a kombinacija je opet mnogo.

Raspored skupine C:

Hrvatska – Ukrajina (14.15)

Estonija – Grčka (17)

Velika Britanija – Italija (21)

Raspored skupine D:

Finska – Nizozemska (14)

Češka – Izrael (17.30)

Srbija – Poljska (21)

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.