Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić rekao je da uživa u nogometu ‘kao nikada‘ jer je svjestan ulaska u ‘problematičnu dob za nogometaša‘

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji je u petak napunio 37 godina, rekao je da uživa u nogometu “kao nikada” jer je svjestan ulaska u “problematičnu dob za nogometaša” kada ne zna koliko može trajati njegova karijera. – Uvijek me traže da im otkrijem tajnu, ali ne znam što reći. To je n…

Главная страница » Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić rekao je da uživa u nogometu ‘kao nikada‘ jer je svjestan ulaska u ‘problematičnu dob za nogometaša‘

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji je u petak napunio 37 godina, rekao je da uživa u nogometu “kao nikada” jer je svjestan ulaska u “problematičnu dob za nogometaša” kada ne zna koliko može trajati njegova karijera.

– Uvijek me traže da im otkrijem tajnu, ali ne znam što reći. To je nešto prirodno. Živim zbog nogometa i za njega 24 sata dnevno. Vjerujem da je to jako bitno – izjavio je Modrić za klupsku televiziju Real Madrid TV.

Modrić je najstariji igrač Real Madrida s ugovorom do kraja tekuće sezone, do 30. lipnja 2023. godine.

– Volim ovo što radim. Uživam u svojoj profesiji kao nikada jer znam da sam u dobi problematičnoj za nogometaša – rekao je.

– Nikad se ne zna koliko možeš igrati na ovoj razini i u ovom klubu, gdje su zahtjevni maksimalni. Možda upravo zbog toga uživam kao nikada – dodao je vezni igrač s brojem 10 na leđima.

Modrić je od dolaska u klub 2012. godine odigrao 442 utakmice prilikom čega je osvojio 21 titulu.

– Jako sam zahvalan što mi je Bog dao talent, ali potrebno je trenirati i jako se posvetiti ovome što radim. Ovoj svojoj profesiji. Jer talent bez rada ne znači puno – napomenuo je peterostruki osvajač Lige prvaka.

Modrić bi u studenom trebao predvoditi Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u Kataru, nakon što je prije četiri godine s njom igrao u finalu te bio proglašen najboljim igračem natjecanja.

– Na treninzima i utakmicama nastojim uživati. To mi pomaže da igram dobro u ovoj dobi – istaknuo je.

Europski prvak Real Madrid, koji je u ovu sezonu ušao sa četiri prvenstvene pobjede i jednom u Ligi prvaka, u subotu se pripremao za nedjeljnu utakmicu s Mallorcom.

Modrić se, govoreći o tome kako svakodnevno živi, našalio rekavši da takav život može “biti pomalo dosadan”.

– Danas sam, primjerice, došao u klupski kamp sat i petnaest minuta ranije. Gotovo svaki dan doručkujem ovdje – rekao je u izoliranom kampu Ciudud deportiva del Real Madrid (Sportski grad Real Madrida) koji se nalazi u sjevernom predgrađu Valdebebas.

– Radim zatim s fizioterapeutima u teretani kako bih na trening izašao već zagrijan. Onda treniramo, neki dan s većim intenzitetom, a nekad s manjim. Poslije treninga, ovisno kako se osjećam, ostajem s fizioterapeutima. S njima napravim potrebne stvari – izjavio je.

Modrić s treninga odlazi automobilom u gradsko predgrađe Alcobendas gdje mu se nalazi kuća, a do kojeg vožnja traje otprilike 15 minuta.

– Ondje provodim vrijeme s obitelji, s djecom. Gotovo svaki dan odlazim u školu po djecu. Pomalo dosadno, ne? – rekao je o svojoj dnevnoj rutini pored Madrida.

“Kraljevski klub” u nedjelju u 14 sati na stadionu Santiago Bernabeu očekue ogled protiv Mallorce.

– Dobri smo. Ovu sezonu smo dobro počeli, imamo doista jaku momčad – napomenuo je Modrić.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.