Katastrofa HNL-a. Malta je bolja, a samo Bjelorusija gora

DEBAKLOM je završio nastup polovice velike četvorke SuperSport HNL-a već na prvoj europskoj prepreci, drugom pretkolu Konferencijske lige.

Главная страница » Katastrofa HNL-a. Malta je bolja, a samo Bjelorusija gora

DEBAKLOM je završio nastup polovice velike četvorke SuperSport HNL-a već na prvoj europskoj prepreci, drugom pretkolu Konferencijske lige. U ranoj fazi prednatjecanja najslabijeg od tri eurokupa Rijeka je s ukupnih 4:1 ispala od Djurgardensa, vodeće momčadi švedskog prvenstva, dok je nevjerojatnu blamažu doživio Osijek. 

Momčad menadžera Nenada Bjelice, koja je do pred kraj prošle sezone konkurirala za naslov u HNL-u, ispala je od kazahstanskog davljenika Kizilžara i to porazom 0:2 u Gradskom vrtu, nakon što je Osijek prvu utakmicu dobio 2:1. Hrvatskoj su dakle u Europi ostali još samo Dinamo, u trećem pretkolu Lige prvaka i Hajduk, u istoj fazi Konferencijske lige. Oni prve utakmice te faze igraju idućeg tjedna. 

No, čak i s dva najveća kluba još živa u Europi, od Hrvatske je ove (pred)sezone u kontinentalnim kupovima uspješnija čak Malta, tradicionalno jedna od najgorih u Europi. Međutim, sada je na njenom samom dnu Hrvatska. Nakon ispadanja Rijeke i Osijeka već u drugom pretkolu KL-a, Hrvatska je druga najgora na kontinentu. Od 55 članica UEFA-e, samo Bjelorusija u treće pretkolo ulazi s manje bodova od Hrvatske. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.