Khabib Nurmagomedov u potpunosti napušta MMA svijet

ZADNJU borbu Khabib je imao u listopadu 2020. godine, a od tada je već stvorio nasljednika.

Главная страница » Khabib Nurmagomedov u potpunosti napušta MMA svijet

NEŠTO više od dvije godine nakon što je okončao borilačku karijeru s omjerom 29-0 uslijed očeve smrti, Khabib Nurmagomedov mogao bi se potpuno povući iz MMA svijeta, prenose razni mediji nakon što se ta glasina pojavila na društvenim mrežama.

Nurmagomedov je posljednju borbu imao u listopadu 2020. kada je protiv Justina Gaethjea treći put obranio UFC-ov pojas u lakoj kategoriji, ali nakon nje je objavio povlačenje jer ne želi nastaviti karijeru bez oca i trenera Abdulmanapa, koji je preminuo tri mjeseca ranije.

Prodaje promociju, a trenersku ulogu prepušta učenicima

Nakon toga Khabib se posvetio ulozi trenera i promotora. Osnovao je promociju Eagle FC koja kontinuirano raste, a istovremeno je obučavao druge dagestanske borce poput Islama Mahačeva, kojeg je doveo do naslova UFC-ova prvaka u svojoj, lakoj kategoriji.

Sada je navodno spreman prodati Eagle FC, djelomično i zato što se promocija još nije uspjela potpuno probiti na zapadno tržište, a trenerske dužnosti prepustit će svojim dosadašnjim učenicima jer mu je želja više se posvetiti obitelji i biznisu izvan sporta. Ipak, sam Khabib nije još potvrdio ove navode.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.