KK Split organizirao prigodnu svečanost za svoje legende: Damir Šolman i Rato Tvrdić proslavili svoje rođendane u VIP salonu hrama košarke na Gripama

Damir Šolman je 7. rujna proslavio 74., a Rato Tvrdić sedam dana kasnije 79. rođendan. Povodom rođendana svoje dvije legende Košarkaški klub Split organizirao je prigodnu svečanost u VIP salonu hrama košarke na Gripama. Stigli su brojni njihovi nekadašnji suigrači, prijatelji za cijeli život, obitel…

Главная страница » KK Split organizirao prigodnu svečanost za svoje legende: Damir Šolman i Rato Tvrdić proslavili svoje rođendane u VIP salonu hrama košarke na Gripama

Damir Šolman je 7. rujna proslavio 74., a Rato Tvrdić sedam dana kasnije 79. rođendan. Povodom rođendana svoje dvije legende Košarkaški klub Split organizirao je prigodnu svečanost u VIP salonu hrama košarke na Gripama. Stigli su brojni njihovi nekadašnji suigrači, prijatelji za cijeli život, obitelji, vodstvo kluba… Prisjećalo se slavnih dana „žutih”, najvećih poteza, ali i baza. Godine su učinile svoje, ali vic je ostao, duh nekadašnje Jugoplastike.

Okupljenima su se za početak obratili predsjednik Uprave „žutih” Edo Blažević i predsjednik Nadzornog odbora Ante Vuković.

– Vi ste ovaj klub – poručio je Blažević slavljenicima i zahvalio im se na dolasku.

– Došli bismo mi svaki dan, kad biste vi sve ovako organizirali! – uzvratio je Tvrdić na oduševljenje okupljenih.

Potom je Vuković uoči obraćanja rekao svima da mu, bude li govor dug, slobodno kažu dosta.

– Dosta! – reagirao je odmah nakon tih riječi najbrže Šolman i sve nasmijao.

– Obojici veliko hvala za sve što su dali za naš klub! – naglasio je između ostalog Vuković.

Ratin i Damirov suigrač Duje Krstulović je potom uzeo riječ.

– Deset godina u klubu, svaki dan smo imali dva treninga. Sve san blokira, Dražena, Kiću, Giergiu, Ćosu, ali ovoga nikad – pokazao je na Ratu.

– On dođe na polaganje, ja na blok, a on turne balun drugon rukon. A Damir… Kad smo slavili 75. godina kluba, kad je bila svečanost na Poljudu, gledali smo jednu staru snimku di je on vodija kontru. Traja je video pet sekundi. Jedino šta bi tija ponovo gledat je Damira kako vodi kontru!

A Željko Jerkov se priključio šalom.

– A nikad u kontri nije dodao centru!

Nakon zajedničkog fotografiranja, zakuske, torte u obliku košarkaškog baluna, slavljenici su nam kazali.

– Ovo je moj klub, jedini u kojen san igra. Bilo je trofeja, puno dobrih igrača, prijatelja… Ima san ponuda za otić vanka, ali nisan nikad iša. Posli su više svi shvatili da ne želin igrat za nikog nego za svoj klub pa me više nisu ni zvali! – rekao je Tvrdić, bivši kapetan Jugoplastike i reprezentacije.

Najdraži suigrači iz reprezentacije?

– Ćoso i Pero – izdvojio je Tvrdić pokojne Ćosića i Skansija.

– Oni su bili centri koji su igrali isto ka da su bekovi, s njima si moga‘ odigrat šta oćeš.

Zagrepčanin koji je postao zaljubljenik u Split Šolman je naglasio.

– Počašćen sam što se klub sjetio naših rođendana. Drago mi je što sam opet tu među starim društvom, pa koliko izdržim. U ovim godinama već živiš na uspomenama. Posebno se sjećam zlata na Svjetskom prvenstvu 1970., prvog osvojenog prvenstva Jugoplastike 1971., pa za nas najznačajnije 1977. godine – pričao je Šolman, a sjedio je ispod velike fotografije svog legendarnog, opjevanog odlučujućeg koša za naslov prvaka protiv Bosne u majstorici finala prvenstva 1977. godine u Beogradu koja krasi zid salona.

– To je koš koji se dogodi, a prekrasno je što je okrunio našu sezonu i donio nam prvenstvo. To su stvari koje pamtiš, drage uspomene. U Splitu sam 55 godina, više sam Splićanin nego Zagrepčanin. Zavolio sam Split, more… – kazao nam je Šolman.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.