Košarkaši Alkara počeli pripreme, novi trener Luka Bujas kaže: ‘U prvi plan guramo mlade sinjske talente’

Košarkaši Alkara su pod paskom novog trenera Luke Bujasa počeli s pripremama za narednu sezonu. Na prozivci se našlo 13 igrača, a sve prisutne je u startu pozdravio predsjednik kluba Denis Bobeta koji je ispred Uprave igračima i stručnom stožeru prvenstveno poželio dosta sreće i zdravlja. Također je…

Главная страница » Košarkaši Alkara počeli pripreme, novi trener Luka Bujas kaže: ‘U prvi plan guramo mlade sinjske talente’

Košarkaši Alkara su pod paskom novog trenera Luke Bujasa počeli s pripremama za narednu sezonu. Na prozivci se našlo 13 igrača, a sve prisutne je u startu pozdravio predsjednik kluba Denis Bobeta koji je ispred Uprave igračima i stručnom stožeru prvenstveno poželio dosta sreće i zdravlja.

Također je naglasio kako će se od subote treninzima priključiti Amerikanac George Brock koji pokriva poziciju razigravača, a usto je dogovorena suradnja s bosanskohercegovačkim centrom, 209 visokim Imranom Polutkom koji je, između ostalih klubova, nosio dres Gorice i Zaboka iz hrvatske lige, slovenske Krke, dok je posljednje tri sezone proveo u sarajevskim Sparsima koji su igrali ABA-2 ligu.

Alkar je također produžio suradnju s kapetanom Hrvojem Vučićem i Dujom Putnikom, a već od ranije ugovorom su vezani Šime Lisica i Mladen Tomašević. Uz nekoliko juniora, na prozivci su se našli i neki igrači koji su na probi, tako će kompletiranje sastava potrajati barem još petnaestak dana. Trener Luka Bujas nam je u razgovoru još jednom izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u Sinj i prilike da radi u jednoj pravoj košarkaškoj sredini:

– Dojmovi po dolasku u Sinj su izvrsni, imam odličnu komunikaciju s vodstvom kluba, a već smo i odradili šest treninga s mlađim igračima. Polako se skupljamo, radimo na pojačanjima i nadam se će kroz desetak ili najdalje 15 dana momčad trebala biti kompletirana. Moram naglasiti da će se u toj popuni posebno voditi računa da se osigura prostor za talentirane mlade igrače, prvenstveno tu mislim na Tadića i Putnika, ali svakog tko bude napredovao i vrijedno radio na treninzima.

Na prozivci su bili prisutni: Vatroslav Mastelić, Šimun Kovač, Marko Ilijić, Toni Tadić, Roko Vrgoč, Ivo Zukanović, Hrvoje Vučić, Šime Lisica, Mladen Tomašević, Marin Jakšić, Duje Putnik, Ivan Pavela i Mirko Jukić.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.