Košarkaši lakoćom došli do pobjede nad Švicarcima

Hrvatska košarkaška reprezentacija, uspješno je, zapravo posve lako odradila i 2. kolo pretkvalifikacija za odlazak na Eurobasket 2025. godine, u Opatiji su svladali Švicarsku, konačnim omjerom 84:53 (22:10, 28:16,20:15, 14:12). Uoči ogleda naš izbornik Damir Mulaomerović, ustvrdio je kako danas svi…

Главная страница » Košarkaši lakoćom došli do pobjede nad Švicarcima

Hrvatska košarkaška reprezentacija, uspješno je, zapravo posve lako odradila i 2. kolo pretkvalifikacija za odlazak na Eurobasket 2025. godine, u Opatiji su svladali Švicarsku, konačnim omjerom 84:53 (22:10, 28:16,20:15, 14:12).

Uoči ogleda naš izbornik Damir Mulaomerović, ustvrdio je kako danas svi igraju košarku, što je posve točno. Samo je pitanje kakvu, jer suparnik u mondenom ljetovalištu nije nimalo upozoravajući.

Istina, Švicarci imaju odlične satove, sigurne banke i trezore, čokoladu i sir, međutim, košarka je sport za neke druge. Ali, to ne umanjuje pobjedu hrvatskih reprezentativaca koji su od prve sekunde zaigrali angažirano, zapravo, bilo je dovoljno prenijeti loptu preko centra i onda ispod obruča pronaći najprije Karla Matkovića, nešto kasnije i Ivicu Zubca.

Jer, ako se igdje u tako velikoj mjeri osjetila nemoć Švicarske onda je to igra u reketu ! Izvana su još nešto i pogodili, međutim, brzim kontranapadima, Hrvatska je, unatoč „miksanju” startne postave i igrača kojima je uglavnom namijenjena klupa, grabila prema velikoj prednosti koja je na isteku prvog poluvremena iznosila 24 poena viška!

Dovoljno, da se u nastavak utakmice uđe posve komotno, relaksirajuće uz poneko atraktivno zakucavanje za gledatelje i u jednom trenutku se otišlo na 33 poena viška!

Imao je Mulaomerović mali problem s laganom ozljedom lista kod Marija Hezonje, ali ništa toliko zabrinjavajuće. Hrvatska se nakon Opatije seli u Italiju, u Milano, gdje ju očekuje grupna faza Eurobasketa 2022.(od 1. do 18. rujna) i kako kaže Mulaomerović nikad teže prvenstvo.

– Neće biti lako – zaključio je izbornik Hrvatske osobito što nam je prvi suparnik Grčka!

HRVATSKA:Perković(7), Smith (7), Prkačin(6), Simon(3), Hezonja, Šarić(13), Gnjidić(2), Matković (17), Ramljak (2), Mavra(3), Zubac (12), Bogdanović (12).

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.