Košarkaši Šibenke kreću u europsku avanturu: na Baldekin u prvom kolu stižu favorizirani Austrijanci s legijom stranaca

Poslije dobrog starta u domaće prvenstvo u kojemu su na Baldekinu pobijedili Dinamo, košarkaši Šibenke izlaze i na europsku scenu. Naime, Narančasti će drugu sezonu za redom nastupiti u Alpe Adria Cupu. U prvom kolu natjecanja po skupinama, momčad trenera Damira Milačića u srijedu dočekuje austrijsk…

Главная страница » Košarkaši Šibenke kreću u europsku avanturu: na Baldekin u prvom kolu stižu favorizirani Austrijanci s legijom stranaca

Poslije dobrog starta u domaće prvenstvo u kojemu su na Baldekinu pobijedili Dinamo, košarkaši Šibenke izlaze i na europsku scenu. Naime, Narančasti će drugu sezonu za redom nastupiti u Alpe Adria Cupu. U prvom kolu natjecanja po skupinama, momčad trenera Damira Milačića u srijedu dočekuje austrijsku Viennu.

Ekipa je to u kojoj je nekoliko dobro poznatih imena. Šibenčanima je to naročito Ivan Siriščević, koji je narančasti dres nosio prije nekoliko sezone kada su Šibenčani pod izdašnim sponzorstvom turske Dogus Grupe ‘pucali‘ na sam vrh hrvatske košarke. Na klupi Bečana je Riječanin Aramis Naglić, koji je sa splitskim Žutima dvaput podigao trofej prvaka Europe:

– Vienna je ozbiljna ekipa, koja ima ozbiljan proračun. Taj budžet ih definitivno svrstava u favorite u svim natjecanjima kojima jesu. Što se tiče aspiracija za ovu sezonu, sigurno je da žele ponoviti lanjsku kada su bili prvaci Austrije. Žele to ponoviti i ove sezone i u Alpe Adria kupu sigurno proći dalje nego lani, a to je otići do kraja – kazao je Milačić o prvom protivniku u Alpe Adria Cupu.

Za austrijske momčadi nije čudno da su pune stranaca:

– Oni su momčad koja ima po putovnicama šest- sedam stranaca, a većina igrača s austrijskom putovnicom su porijeklom iz bivše države. Vrlo su jaka ekipa koja će sigurno napraviti sve da dobije utakmicu. Dobra stvar za nas je što nemamo velikih pritisaka u ovoj utakmici. Trebamo biti opušteni, a energetski želimo biti na još većem nivou nego što smo bili protiv Dinama. U tom slučaju možemo se uhvatiti u borbu s Viennom i pokušati napraviti sve da ih iznenadimo- zaključio je trener Šibenke.

Utakmica Šibenka- Vienna igra se u srijedu na Baldekinu s početkom u 18 sati.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.