Košarkaški hram na Gripama zasjat će uskoro u sasvim novom ruhu, dobit će sjedalice nakon čak 55 godina

Postavljaju se sjedalice u splitskom hramu košarke, dvorana na Gripama poprima sasvim novo ruho. U utorak, dan nakon domaćeg prvenstvenog susreta s Cedevitom Junior, krenula je završna faza uređivanja dvorane Košarkaškog kluba Split na Gripama. Nakon što su prethodnih tjedana odrađeni svi pripremni…

Главная страница » Košarkaški hram na Gripama zasjat će uskoro u sasvim novom ruhu, dobit će sjedalice nakon čak 55 godina

Postavljaju se sjedalice u splitskom hramu košarke, dvorana na Gripama poprima sasvim novo ruho.

U utorak, dan nakon domaćeg prvenstvenog susreta s Cedevitom Junior, krenula je završna faza uređivanja dvorane Košarkaškog kluba Split na Gripama. Nakon što su prethodnih tjedana odrađeni svi pripremni radovi, spremne tribine su napokon dočekale i šećer na kraju – sjedalice.

Prvi put nakon 55 godina košarkaška dvorana će u potpunosti biti pokrivena sjedalicama (dosad su bile samo na dijelu na kojem je bila svečana loža). Sjedalice su u klupskim bojama. Naravno, dominira žuta. Pritom je crnim slovima među žutim sjedalicama na centralnoj tribini ispisan naziv kluba, grada čije ime nosi.

Sve skupa će kada završi šminkanje izgledati impresivno, a splitski košarkaši će napokon dobiti dom kakav zaslužuju. Očekuje se kako će ovi radovi biti gotovi do kraja tjedna. Ovog tjedna momčad trenera Srđana Subotića ima još dvije gostujuće utakmice, onu kod Igokee u subotu u Admiral Bet ABA ligi, pa zatim igra i kod Dinama već idućeg dana u HT Premijer ligi. Premijera preuređenih Gripa bi trebala biti u dalmatinskom derbiju u regionalnoj ligi protiv Zadra 3. veljače. Smanjenje kapaciteta bit će minimalno.

Košarkaška dvorana na Gripama tijekom godina je ugostila mnoštvo povijesnih utakmica nekadašnje Jugoplastike, kasnije Splita. Mnogo je tu trofeja ‘žutih‘ proslavljeno, velikih predstava viđeno. A zaboravlja se nekako da je tu davne 1970. godine odigran i dio utakmica Svjetskog prvenstva u košarci kojem je domaćin bila tadašnja Jugoslavija. Bilo je to prvo SP koje se igralo izvan Južne Amerike i prvi naslov svjetskog prvaka za bivšu državu osvojen na završnom dijelu turnira u Ljubljani.

Prethodno je relativno nedavno, krajem 2019. godine na Gripama postavljen i novi parket. Promijenjen je tada prvi put poslije 1997. godine. U kombinacijama s brojnim drugim radovima, onim koji se sada izvode, planiraju, ali i ranije napravljenim, hram košarke na Gripama zasjat će u posve novom ruhu. Dvorana će bit pravi bombon.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.