Krilni centar Tonko Vuko ostao na Gripama: miljenik navijača ‘žutih‘ potpisao novi dvogodišnji ugovor

Tonko Vuko (28) potpisao je novi ugovor sa Splitom, dres „žutih” nosit će do 2024. godine. Prošle sezone, svoje prve seniorske u klubu u kojem je ponikao, borbeni, neumorni, iskusni Vuko je postao miljenik navijača. Imao je Vuko prošle sezone 7,6 koševa i 3,9 skokova u prosjeku u ABA ligi, ali suhe…

Главная страница » Krilni centar Tonko Vuko ostao na Gripama: miljenik navijača ‘žutih‘ potpisao novi dvogodišnji ugovor

Tonko Vuko (28) potpisao je novi ugovor sa Splitom, dres „žutih” nosit će do 2024. godine. Prošle sezone, svoje prve seniorske u klubu u kojem je ponikao, borbeni, neumorni, iskusni Vuko je postao miljenik navijača. Imao je Vuko prošle sezone 7,6 koševa i 3,9 skokova u prosjeku u ABA ligi, ali suhe brojke ne mogu dočarati koliki je doprinos imao igri „žutih”. Ovog ljeta suradnja je produžena na još dvije sezone.

– Ostajem u svom klubu, nema ljepšeg osjećaja od toga. Sretan sam i zadovoljan, jedva čekam sezonu koja bi nam trebala donijeti puno zadovoljstva. Igrati na Gripama, pred navijačima koji su senzacionalni, privilegij je svakog igrača – poručio je Vuko.

Poslije tihog, uspavanog starta na Gripama kojem je kumovala i tadašnja turbulentna politička situacija u Gradu koji je većinski vlasnik kluba, momčad „žutih” polako ipak dobiva konture, prave splitske. Nakon što je ostao trener Srđan Subotić, potpisali su povratnik Mate Kalajžić, Tonko Vuko, ostao je Lovre Runjić… No, još tu ipak nema kapitalaca. Naravno, sve diktiraju i financije, manji budžet u odnosu na prošlu sezonu u kojoj je teško izboren ostanak u regionalnom društvu.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.