Kultni klub srušio rekord. Doveo igrača za 11 milijuna eura plaće

JESSE LINGARD (29), ofenzivni veznjak odrastao u Manchester Unitedu, za kojeg je u 231 utakmici postigao 35 i namjestio 21 gol, novi je igrač Nottingham Foresta.

Главная страница » Kultni klub srušio rekord. Doveo igrača za 11 milijuna eura plaće

JESSE LINGARD (29), ofenzivni veznjak odrastao u Manchester Unitedu, za kojeg je u 231 utakmici postigao 35 i namjestio 21 gol, novi je igrač Nottingham Foresta. Slavni klub, dvostruki prvak Europe (1979. i 1980.) nakon 23 godine se vratio u Premiership te je ovog ljeta dovođenjem šest novih igrača uz odštete od ukupno 70 milijuna eura srušio prvi rekord. Drugi je postavio kupnjom Taiwa Awoniyija za 20.5 milijuna eura.

Treći je izveo dovođenjem Lingarda koji je po isteku ugovora s Unitedom došao bez odštete, ali za čak 11 milijuna eura godišnje plaće. Nottingham nikada do sada nije nogometašu dao toliku plaću.Nekadašnjeg engleskog reprezentativca, koji je za Englesku odigrao 32 utakmice i zabio šest golova, želio je i West Ham, u kojem se preporodio na posudbi u drugom dijelu sezone 2020/21,

Tada je u 16 utakmica postigao devet i namjestio pet golova. Međutim, Hammersi nisu mogli platiti onoliko koliko je Lingardu dao Evangelos Marinakis, vlasnik Foresta. On u Lingardu vidi glavnu zvijezdu, lidera nove ere kluba koji se konačno vratio u Premier League i sada tamo želi ostati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.