Lakše se Splićani dogovore s Beograđanima, nego s Dinamom ili susjedima Šibenčanima, a čudimo se gdje nam je košarka

Pred košarkašima Splita je u subotu okršaj protiv moćnog Partizana Mozzart Beta na Gripama u sklopu regionalne lige. No, već idućeg dana u nedjelju su gosti Šibenke na Baldekinu u domaćem prvenstvu. Opet hrvatski klubovi iz regionalne lige igraju dan za danom. U razmaku od samo 25 sati igrat će momč…

Главная страница » Lakše se Splićani dogovore s Beograđanima, nego s Dinamom ili susjedima Šibenčanima, a čudimo se gdje nam je košarka

Pred košarkašima Splita je u subotu okršaj protiv moćnog Partizana Mozzart Beta na Gripama u sklopu regionalne lige. No, već idućeg dana u nedjelju su gosti Šibenke na Baldekinu u domaćem prvenstvu.

Opet hrvatski klubovi iz regionalne lige igraju dan za danom. U razmaku od samo 25 sati igrat će momčad trenera Srđana Subotića s euroligaškim Partizanom (subota, 18 sati), pa je gost u uvijek teškom dalmatinskom derbiju u Šibeniku (nedjelja, 19 sati) gdje eventualan poraz može biti vrlo bitan u borbi za vrh. Pokušavali su ‘žuti‘ sa Šibenčanima ishoditi promjenu termina tog susreta, da ne igraju dan za danom, ali nije išlo. Kao ni već više puta ove sezone, kao što iste probleme često i ove sezone imaju i Zadar i Cibona.

Stoga pogotovo upada u oči izjava trenera Partizana Željka Obradovića. Njegova momčad je igrala u četvrtak domaći susret u Euroligi s Albom, a onda novi ima već u utorak kod Virtusa u Bologni. Čovjek koji je kao trener devet puta osvajao Euroligu je uoči gostovanja na Gripama između ostalog odmah u startu kazao.

– Zahvalio bih se Splitu na tome što su nam izašli u susret i pristali da utakmicu sa nedjelje pomaknemo na subotu – rekao je najbolji trener Europe Obradović. Tako Partizan ima dan više za pripremu važnog susreta s Virtusom.

Split i Partizan su povijesno veliki rivali, ali u ovoj situaciji gdje se Beograđani bore za play off Eurolige ‘žuti‘ su im razumljivo izišli ususret. Split također lovi play off, ali Admiral Bet ABA lige. No, u domaćem, hrvatskom prvenstvu teško je naći slično razumijevanje.

Sličan su problem ‘žuti‘ nedavno imali i sa susretom s Dinamom. HKS regionalnu ligu blago rečeno ‘ne doživljava‘, a mnogi klubovi gledaju isključivo svoj interes, hvataju priliku da nekog uhvate na krivoj nozi.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.