Legendarni francuski nogometaš Eric Cantona Cantona: ‘Katar nije nogometna zemlja, nema strasti, nema ukusa. Ekološka katastrofa, sa svim tim stadionima‘

Legendarni francuski nogometaš Eric Cantona izjavio je danas da je Svjetsko prvenstvo u Katru “horor” i da neće gledati nijednu utakmicu mundijala, koji se održava od 20. studenog do 18. rujna. – Neću gledati niti jednu utakmicu. Odmalena je to bio događaj koji sam volio, koji sam čekao i gledao sa…

Главная страница » Legendarni francuski nogometaš Eric Cantona Cantona: ‘Katar nije nogometna zemlja, nema strasti, nema ukusa. Ekološka katastrofa, sa svim tim stadionima‘

Legendarni francuski nogometaš Eric Cantona izjavio je danas da je Svjetsko prvenstvo u Katru “horor” i da neće gledati nijednu utakmicu mundijala, koji se održava od 20. studenog do 18. rujna.

– Neću gledati niti jednu utakmicu. Odmalena je to bio događaj koji sam volio, koji sam čekao i gledao sa strašću. Ali ovo Svjetsko prvenstvo nema nikakvo značenje. Još gore, nenormalno je. Katar nije nogometna zemlja, nema strasti, nema ukusa. Ekološka katastrofa, sa svim tim stadionima i klima uređajima. Kakvo ludilo, kakva glupost – napisao je Cantona na društvenim mrežama, a prenijeli su brojni francuski mediji.

Francuz je poručio da ne želi sudjelovati u “maškaradi tijekom koje ljudi ginu”, bez obzira kakav rezultat ostvare nogometaši njegove zemlje.

– Ovo je horor. Koliko je tisuća umrlo da se naprave ovi stadioni koji će dva mjeseca zabavljati ljude… I nikoga nije briga. Ne želim sudjelovati u ovoj maskenbalu, bez obzira pobjeđivala ili gubila Francuska. Ima stvari koje su u životu važnije od nogometa – rekao je Cantona.

Slavni nogometaš igrao je za Auxerre, Marseille, Bordeaux, Montpellier, Nimes, Leeds i Manchester United, a karijeru je završio u 31. godini. Za francusku reprezentaciju odigrao je 45 utakmica i postigao 20 golova.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.