Legendarni NBA košarkaš otvorio dušu: ‘Da sam se umirovio dvije godine ranije, mogao bih ponekad i zaigrati nogomet s djecom, a sada ne mogu ni to‘

Samo je Vince Carter odigrao više NBA sezona od Dirka Nowitzkog. Američki košarkaš upisao ih je 22, dok je Nijemac, baš kao i Robert Parish, Kevin Willis te Kevin Garnett, zabilježio jednu manje. Dirk se umirovio 2019. godine nakon što je sve svoje NBA sezone odradio u dresu Dallas Mavericksa, a pit…

Главная страница » Legendarni NBA košarkaš otvorio dušu: ‘Da sam se umirovio dvije godine ranije, mogao bih ponekad i zaigrati nogomet s djecom, a sada ne mogu ni to‘

Samo je Vince Carter odigrao više NBA sezona od Dirka Nowitzkog. Američki košarkaš upisao ih je 22, dok je Nijemac, baš kao i Robert Parish, Kevin Willis te Kevin Garnett, zabilježio jednu manje.

Dirk se umirovio 2019. godine nakon što je sve svoje NBA sezone odradio u dresu Dallas Mavericksa, a pitate li ga danas, zbogom košarci rekao je možda i koju godinu prekasno.

“Stalno razmišljam i mislim si kako te posljednje dvije godine u NBA ligi nisu bile vrijedne toga. Da, bilo je tu briljantnih trenutaka, ali momčadi baš i nije išlo najbolje, a i realnost je ta da sam se jedva kretao”, otvorio se, prema pisanjima AS-a, Nowitzki u podcastu Tonija Kroosa, svog sunarodnjaka i veznog igrača Real Madrida, prenose Sportske novosti.

Očito je bivši NBA prvak skupo platio odgodu mirovine, a posljedice koje osjeća danas utječu na njegov privatni život.

“Da sam se umirovio dvije godine ranije, siguran sam da bih se sad mogao bolje kretati. Mogao bih s vremena na vrijeme i zaigrati nogomet s djecom, a sada ne mogu ni to.”

Obožava Dirk i tenis, ali…

“Sjajan i vrlo zabavan sport, ali teško je ako se ne mogu kretati onako kako je Bog zamislio… Pokušavam igrati nekoliko puta tjedno, ali nema tu gotovo pa nikakve pokretljivosti. Skoro pa sve što igram su parovi, udarim nekoliko forhenda i ništa više.”

No, nije ni u zasluženoj mirovini sve tako crno.

“Najbolje je što si mogu organizirati vrijeme. Mogu si uzeti mjesec dana odmora i posvetiti poslovima kod kuće sa suprugom. A onda mogu i nekoliko tjedana biti aktivan u svojoj ulozi savjetnika Mavsima. Sada sam svoj šef. Zato sam ljudima u Mavericksima rekao da je to uloga koju želim. Nije me zanimao posao s punim radnim vremenom. Ovako se osjećam ugodno”, zaključio je Nowitzki.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.