Legendarni srpski košarkaš postao novi predsjednik Eurolige: ‘Ulazimo u novu eru‘

Legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga imenovan je novim predsjednikom Eurolige. Bodiroga, koji je tijekom igračke karijere tri puta osvajao Euroligu (dva puta s Panathinaikosom i jednom s Barcelonom), na toj će dužnosti zamijeniti utemeljitelja ULEB-a Španjolca Jordija Bertomeua, koji je bio pre…

Главная страница » Legendarni srpski košarkaš postao novi predsjednik Eurolige: ‘Ulazimo u novu eru‘

Legendarni srpski košarkaš Dejan Bodiroga imenovan je novim predsjednikom Eurolige.

Bodiroga, koji je tijekom igračke karijere tri puta osvajao Euroligu (dva puta s Panathinaikosom i jednom s Barcelonom), na toj će dužnosti zamijeniti utemeljitelja ULEB-a Španjolca Jordija Bertomeua, koji je bio predsjednikom pune 22 godine.

“Ulazimo u novu eru Eurolige. U proteklih 20 godina vidjeli smo kako se najjače košarkaško natjecanje u Europi pozicioniralo kao jedna od pokretačkih snaga svjetskog sporta”, rekao je Bodiroga koji je nakon igračke karijere bio i dopredsjednik Srpskog košarkaškog saveza te predsjednik Natjecateljske komisije FIBA Europe.

Osim tri naslova prvaka Eurolige, Bodiroga je s reprezentacijom SRJ osvojio i tri naslova prvaka Europe, dva naslova svjetskog prvaka te olimpijsko srebro. Godine 1998. izabran je za najboljeg igrača (MVP) svjetskog prvenstva u Grčkoj.

Za izvršnog predsjednika Eurolige izabran je Marshall Glickman.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.