Legendarni trener Manchester Uniteda, veliki Sir Alex Ferguson se nakon devet godina vratio u klub

Legendarni trener Manchester Uniteda, veliki Sir Alex Ferguson nakon devet godina vraća se u Manchester United. Glavni operativac kluba Richard Arnold odlučio je pozvati njega zajedno s još nekolicinom klupskih zaslužnika kroz njegovu povijest kako bi se oformilo vijeće iskusnih, varijanta stručnog…

Главная страница » Legendarni trener Manchester Uniteda, veliki Sir Alex Ferguson se nakon devet godina vratio u klub

Legendarni trener Manchester Uniteda, veliki Sir Alex Ferguson nakon devet godina vraća se u Manchester United. Glavni operativac kluba Richard Arnold odlučio je pozvati njega zajedno s još nekolicinom klupskih zaslužnika kroz njegovu povijest kako bi se oformilo vijeće iskusnih, varijanta stručnog savjeta. Uz Fergusona, u klubu će tako savjetodavne uloge još imati i nekadašnji direktor David Gil, veliki kapetan Bryan Robson, kao i sadašnji sportski direktor John Murtough. Zapravo, Ferguson i Robson bit će Murtoughu prvi na redu kada će trebati savjet.

Ferguson je i nakon njegova odlaska iz kluba 2013. godine, kada ga je na mjestu trenera naslijedio David Moyes, bio involviran u njegov rad. No, sada će opet imati funkciju unutar tijela kluba, njegova riječ opet će biti od posebnog utjecaja na sve ljude u klubu. Sastanak je već održan, onaj uvodni, na kojem se razgovaralo o uvodnim aktivnostima savjetodavnog odbora koji će se redovno sastajati.

U klubu vjeruju da će 80-godišnja legenda itekako imati što za reći i biti od koristi, kako upravi, tako i igračima na čelu s trenerom Erikom ten Hagom. Novi direktor Arnold to je prepoznao, pa se čovjek koji je u svojih 26 godina trenerskog života u klubu osvojio čak 38 trofeja vraća u Manchester United.

Source: slobodnadalmacija.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.