Lena Stojković je prvakinja svijeta u taekwondou

SVJETSKO prvenstvo održavalo se u Guadalajari.

Главная страница » Lena Stojković je prvakinja svijeta u taekwondou

NA SVJETSKOM prvenstvu u taekwondou članica splitskog Marjana Lena Stojković osvojila je titulu seniorske prvakinje u kategoriji do 46 kilograma. Tako je hrvatskom himnom zatvoreno Svjetsko prvenstvo u Meksiku u Guadalajari. Lena Stojković je sa samo 20 godina ove godine stigla do naslova svjetske prvakinje, nakon što je ranije obranila i europski naslov.

Stojković je kao druga nositeljica turnira u 1. kolu bila slobodna, a u drugom je bila bolja od Ukrajinke Viktorije Nahurne 2:0 (po rundama 6:0, 7:1). Time je izborila četvrtfinale, u kojem je za suparnicu imala Kineskinju Xialolu Wang. I nju je pobijedila 2:0 (3:0, 3:0).

Sve borbe dobila 2:0

U polufinalu ju je čekala Kolumbijka Andrea Ramirez Vargas, brončana sa SP-a 2017. S novih 2:0 (3:1, 8:2) izborila je borbu za titulu. Suparnica joj je bila Turkinja Rukiye Yildirim, bivša dvostruka prvakinja Europe i dvaput brončana na svjetskim i europskim prvenstvima. Uvjerljive dvije runde (5:0 i 10:5) donijele su Stojković svjetsku titulu.

Podsjetimo, Stojković je prošle godine u Sofiji osvojila naslov prvakinje Europe. U svibnju je obranila tu titlu, čime je donijela i petu medalju splitskom Marjanu na tom natjecanju i ukupno sedmu za Hrvatsku na Europskom prvenstvu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Source: index.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.